Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
06.09.2011 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lotyšsko - Řecko 1:1

Řecko má v tuto chvíli jistou minimálně baráž, v souboji s Chorvatskem se ale počítá každý bod a hned dva Řekové ztratili v Lotyšsku. Díky tomu jsou v tabulce nyní druzí o bod za svým už jediným sokem...

Řecko začalo aktivně, nepřesně pálil Fetfatzidis, střelu Salpingidise pak zablokoval Ivanovs. Další pokus druhého jmenovaného mířil nad. Domácí brankář Vanins si následně připsal první zákrok při trestném kopu Karagounise.

Hosté měli navrch a demonstrovala to i šance Samarase, pak ale přišel pro hosty šok. v 18. minutě se k zakončení dostal Cauna a přízemní střelou pokořil Sifakise - 1:0.

O rychlou odpověď se neúspěšně pokoušel Liberopoulos, poté se ke slovu dostali znovu Lotyši a vypracovali si několik šancí na pojistku. Z trestného kopu mířil nad Verpakovskis, v dobré pozici se pak objevil Laizans, který pálil mimo. Fertovsovu střelu nepustil až z brankáři Papastathopoulos, ve 28. minutě se už Sifakis vyznamenat musel, co když zlikvidoval hlavičku Lukjanovse.

Zajímavý první poločas pokračoval dobrým zákrokem Vaninse po ráně Karagounise, Fetfatzidis pak další pokus nasměroval jenom do míst, v nichž pobýval domácí brankář. Ve 40. minutě se ke střele dostal Cauna a Sifakis měl znovu práci, tečky za první půlí pak udělaly zablokovaná střela Samarase a vynikající zákrok Vaninse proti Makosovi.

Rovněž po změně stran se pokračovalo v rychlém tempu a bylo se na co dívat. Mířidla neměli ideálně seřízena Salpingidis s Tziolisem, nepřesně pak zakončovali i Papadopoulos, Samaras a Liberopoulos. Na druhé straně zase promarnil obrovskou šanci Rudnevs.

Lotyšským hrdinou zápasu byl Vanins a potvrdil to v 75. minutě po zakončení Maniatise z malého vápna, přesto nakonec inkasoval. V 84. minutě zahrával Maniatis rohový kop a Papadopoulos srovnal na 1:1.

Řecko se s jedním bodem nechtělo spokojit a vyvinulo velký tlak. Dvakrát v závěru zklamal Samaras, výhru hostujícímu týmu pak nepřinesla ani střela Liberopoulose.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Musíte vyhrát, potom zničit Chorvatsko, a potom to nějak zařídit s Gruzii. Třeba 1:1 nebo tak nějak. Jen tohle potřebujete vyhrát takže vám držím palce, abyste postoupili. Tip : 0:1 (doufám)

Někdo to tam musí šoupnout.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2...

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyšsko čeká velmi těžký zápas s neoblíbeným protivníkem. Věřím a doufám, že domácí udrží v tomto zápase neporazitelnost. Řecko bude tradičně spoléhat na tuhou a nudnou defenzivu a bude čekat na vhodnou dobu pro nebezpečné kontry do obrany soupeře. Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jakou domácí neporazitelnost?

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí dobře číst. Viz " ... doufám, že domácí udrží v tomto zápase neporazitelnost. " Ju ..?

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel nic jineho nez dvojka se cekat neda...tip 2 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyško zabralo a díky této remíze ztratilo Řecko vedení v tabulce skupiny F. Toto kvalifikační kolo dobře zamíchalo pozicema ve skupináćh ....

Reagovat
smazaný uživatel

No, aspoń bodík. Myslím si že skupina F dopadne takhle - asi tak jak teď vypadá

1.Chorvatsko

2.Řecko

3.Izrael

4.Gruzie

5.Lotyšsko

6.Malta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele