Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
29.03.2011 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Litva - Španělsko 1:3

Mistři světa ze Španělska definitivně ukázali, kdo je pánem skupiny, v níž hraje také česká reprezentace. Ve velmi těžkém terénu na půdě Litvy dokázalo Španělsko vybojovat zaslouženou výhru 1:3 a v čele tabulky si tak zanechalo šestibodový náskok před druhým Českem. Litva se čtyřmi body má stále šanci bojovat o baráž.

Na začátku utkání si Španělé nejprve stále zvykali na zdejší podmínky a řada přihrávek byla nepřesných. I přesto měli favorité ze Španělska balón stále na svých kopačkách a Litevci prakticky pouze běhali za míčem. Vše se změnilo v úvodní gól, který přišel překvapivě už v 19. minutě. Villa přihrál do středu Xavimu a ten díky tečované střele dokázal přelobovat gólmana Karcemarskase - 0:1.

Domácí zkoušeli odpovědět ve 23. minutě střelou Semberase, ale jeho pokus o metr minul levou tyč branky Ikera Casillase. Další šance mistrů světa přišla o pár minut později a znovu ji připravil David Villa tentokrát pro Javiho Martinéze, který ale přízemní střelou trefil pouze střed branky Litvy.

Španělé byli i nadále podle očekávání aktivnějším celkem, ale na velmi nelichotivém povrchu jim mnoho kombinací nevycházelo podle jejich představ. Brejky ze strany Litvy se také neujaly větší nebezpečností a první poločas se tak dohrál za stavu 0:1 pro Španělsko.

Velmi nebojácně vstoupili domácí do druhého poločasu a bylo vidět, že ne úplně ideální povrch více vyhovuje jejich stylu. Španělé se nemohli dostat v úvodu poločasu do hry a dokonce přišel vyrovnávací gól, který padl v 57. minutě. K odraženému balónu se dostal Marius Stankevičius a dalekonosnou ranou k tyči vyrovnal na 1:1.

Hostující favorit se ale nenechal vyrovnávací brankou zaskočit a znovu přepnul na vyšší výkonnostní stupeň. V 70. minutě se na levé straně uvolnil střídající Juan Mata a nacentroval nebezpečný balón před branku Litvy. Tam se domácí obránce Kijanskas snažil zabránit vniknutí balónu za něj, ale nešikovně si ho srazil do vlastní sítě - 1:2.

Střídání se Vicente del Bosquemu opravdu povedlo a v 83. minutě už to bylo 1:3 pro hosty. David Silva uvolnil kolmou přihrávkou skvěle hrajícího Juana Matu a ten zařídil další gól. Tentokrát se trefil sám, když poslal balón pod gólmana domácích. Mata dal také výsledku zápasu konečnou podobu a mistři světa si tak připsali do tabulky další tři body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (12)

Přidat komentář
Filipow

Španělé po neúspěšném zápase s Českou republikou, kdy vyhráli pouze 2:1, tak budou chtít napravit reputaci v Litvě, a vyhrají 4:0..

Reagovat
smazaný uživatel

Španělé musí vyhrát. Kdyby ztratili body, výrazně by nám zkomplikovali boj o baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

mam docela strach z remizy...doufam ze tomu tak nebude a Spanele vyhraji....tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

mohla by byt remizka haha uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

Litva bude doma kousat, může toreticky sahat i po bodu, ale Španělsko si to asi zkušeně pohlídá. Tip 0:2.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Našimi soupeři v kvalifikaci nejsou skoti, ale litevci. Modleme se asbys nemlě pravdu, protože pak by bylo s tím našim ssrandatýmem zle. Jinak s tím jejich neznámým stylem hry jsou schopni litevci remizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja bych to videl tak ze souperi sme si sami sobe,protoze mi mame na litvu i skotsko,ale nehrajeme srdcem ale ze strachu o vysledek.to nam prohralo euro 2004,ale ted sme sracky to srdce tam musi prijit-----------------------------Češi,Češi, Češi, Češi, Češi, Češi, Češi, Češi, Češi,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele