Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
06.09.2011 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Itálie - Slovinsko 1:0

Italové jasně dominovali v utkání proti Slovinsku, které potřebovalo zvítězit, aby si udrželo dobrou pozici ve své kvalifikační skupině. Navíc díky gólu Pazziniho v závěru utkání si svěřenci kouče Prandelliho připsali zasloužené tři body.

Do začátku utkání domácí fotbalisté vlétli jako uragán. V první pětiminutovce uvnitř pokutového území Handanoviče prověřili dvakrát De Rossi a jednou Andrea Pirlo, vždy však neúspěšně. Slovinští fotbalisté naopak nejspíše zapomněli, co to je slovo ofenzíva, protože jejich kombinace končily zhruba pětatřicet metrů od branky Italů.

Ti byli neustále aktivní, zejména v záložní řadě si dobře měnili pozice, doplňovali se a tím dělali slovinským obráncům obrovské problémy v organizaci obrany. Prakticky všechny italské akce šly přes stratégy Pirla, De Rossiho a Montoliva, kteří dobrě měnili jak těžiště hry, tak také tempo.

Na hrotu se navíc dobře pohyboval Rossi, který se neustále nabízel do kombinace a bylo vidět, že je na utkání hodně nažhavený. Do konce prvního poločasu měli Italové několik dobrých příležitostí a náznaků, ale ani jeden z nich brankou neskončil.

Ani ve druhém dějství se obrázek hry nijak výrazně nezměnil. Italský výběr Cesare Prandelliho se snažil svého soupeře donutit rychlými kombinacemi k chybám a vstřelit tak první gól, který by mohl být i vítězný, jelikož Slovinci toho dopředu udělali opravdu málo.

Pět minut před koncem řádné hrací doby přišla pro domácí výběr odměna za jeho aktivitu po celou dobu zápasu. Giuseppe Rossi krásnou přihrávkou ve vápně našel dobře Pazziniho a střídající forvard střelou na přední tyč vstřelil jediný gól utkání.

Italové si tak tímto vítězstvím definitivně zajistili účast na evropském šampionátu 2012, který se odehraje v Polsku a na Ukrajině.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a oslava postupu.

Reagovat
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Itále bude chtět ve Florencii stvrdit přímý postup na ME, proti bude samozřejmě Slovinsko, ale její šance jsou malé. Tady na bodový zisk moc pomýšlet nebudou .... Tip 2:0.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zrodi se necekana remiza..tip 1..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie splnila roli favorita a pojišťuje si vedení na čele tabulky skupiny C. Slovinsko může naopak mrzet, že prohráli pouze o gól ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele