Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
06.09.2011 20:15 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Norsko 2:0

Nicklas Bendtner zajistil Dánsku veledůležité tři body v souboji s Norskem a zároveň tak notně pozvedl akcie svého týmu v boji o postup na závěrečný turnaj. Nedávní přemožitelé České republiky Norové naopak musejí v naději čekat na zaváhání svých konkurentů.

Svěřenci velezkušeného kouče Mortena Olsena byli od úvodu jasně lepší a dali tak jasně najevo, že nechtějí svůj osud neponechat náhodě. První příležitost měl na svém kontě obránce Jacobsen, pozorný Jarstein si ale tentokrát ještě poradil. Další šanci měl po rohovém kopu hlavičkující Krohn-Dehli, ani on však nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Na druhé straně mohl odpovědět v poslední době ve skvělé formě hrající Abdellaoue. Po tom, co si pohrál s Kjaerem ale pálil pouze do připraveného Sörensena. Ve 24. minutě pak udeřili z rychlé akce domácí. Rommedahl našel přesným pasem nabíhající Bendtnera, pro kterého už nebyl problém zavěsit - 1:0. Eriksen potom v další možnosti neuspěl, jeho snahu ale minutu před odchodem do kabin napravil opět Bendtner. Nově střelec Sunderlandu napřáhl z 25 metrů a umístěnou ranou rozvlnil síť - 2:0.

Jarstein měl doslova plné ruce práce i po přestávce. Hostující strážce svatyně musel nejprve zachraňovat před aktivním Eriksenem, následně ještě napřáhl Zimling, jeho střelu ale stihl pro změnu zablokovat Agger. Mezi tři tyče pak nedokázal zacílit svůj projektil rovněž Grindheim. Na opačné straně neuspěla zase dvojice Jacobsen - Bendtner.

Velkou možnost pak domácí měli ještě po faulu Demidova, jenž poslal k zemi Bendtnera. K volnému přímému kopu se postavil mladík Eriksen, přesným centrem našel nabíhajícího Aggera, ani ten už s ukazatelem skóre ale pohnout nedovedl. Dánové si tak připisují zcela zasloužené tři body a mohou se v klidu připravovat na závěrečné vyvrcholení, které o všem rozhodne.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
patrikhm

Dánům jde o všechno, jasná 1, tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Pokud si chce Dánsko uchovat šanci na postup na EURO,tak prakticky nic jiného než výhra nepřichází v úvahu.Tip proto 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Skandinávské derby bude vyrovnané, i když Dánsko tzv. "musí". Norsko ale hraje také o hodně, tak asi remízka. Tip 1:1.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Velice atraktivni souboj se da ocekavat v Kodani....Danove vi ze jsou za Nory a tak remiza by jim vubec nepomohla...tudiz tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dánsko v tomto veledůležitém derby notně oživilo postupové ambice a odsunulo Norsko z 2. místa zajišťující baráž. Norsko navíc padlo po třech vítězných zápasech za sebou a mají o zápas navíc, takže jejich šance naopak poklesly.

A opět tu je nešvar neuvádění počtu diváků. Že by se údaj, kolik fans přišlo na Parken v Kodani nedal v dnešní době, plné informací, zjistit ?

Reagovat
smazaný uživatel

Si to vygoogluj !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele