6. kolo
29.09.2024 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Malick Fofana rozhodl o výhře Lyonu. (© MATTHIEU RONDEL/AFP)

Lyon díky pozdní trefě porazil Toulouse

Oba kluby měly na kontě před výkopem jedinou výhru. Ještě v době, kdy vypršela poslední minuta základní hrací doby, to vypadalo, že u této bilance zůstane. Nicméně pak se stal hrdinou devatenáctiletý Malick Fofana.

Alexandre Lacazette se na hrací plochu dostal až ve druhém dějství, takže fanoušci byli trochu nesví z toho, kdo že bude střílet góly. V 5. minutě došlo na střet Clintona s Yannem Gbohem. Penalta se nekopala, nicméně faulovaný hráč se proměnil ve šťastného střelce v minutě čtrnácté, kdy převzal míč od Vincenta Sierra a ranou pod břevno nedal Perrimu šanci - 1:0.

Další změna na ukazateli skóre přišla na pořad odpoledne ve 28. minutě. Centr do vápna tečoval Mark Mckenzie, kvůli čemuž za ním číhající spoluhráč neměl ideálně srovnaný krok a další teč tudíž přinesla vlastní branku 1:1. Následně to Sierro zkusil přímo od rohového praporku a strážce lyonské svatyně tím evidentně vylekal.

Do konce úvodního dějství ještě stačil Georges Mikautadze zblízka hlavičkovat nad břevno, zatímco bezprostředně po změně stran Duje Ćaleta-Car ostře zajel do kotníku Franka Magriho, což zavánělo červenou kartou, která by jistě dění na hřišti proměnila. K podobné situaci došlo i čtvrt hodiny před koncem, avšak ani tehdy sudí Angoula do kapsy nesahal.

Brankové příležitosti na Stadium Municipal k vidění prakticky nebyly. Na rozdíl od osobních soubojů. Až v nastavení nejprve střídající Genreau nevyzrál na Perriho. A tak se mohl stát v očích příznivců Les Gones slavným Malick Fofana, neboť po jeho střele balon o kousíček překročil celým svým objemem brankovou čáru - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele