5. kolo
22.09.2024 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Brestu (© AFP)

Brest přežil penaltu a porazil hosty z Toulouse o dvě branky

Toulouse sice na půdě Brestu, jenž nově hraje kromě Ligue 1 i Ligu mistrů, sice nehrálo nejhůř, ale přesto odjíždí domů bez bodů. Baldé po jednadvaceti minutách načal skóre a Faivre v nastaveném čase dokonal domácí pouť za výhrou.

V prvních chvílích utkání nemělo moc velký drajv a společným znakem obou týmů byla snaha hlavně neudělat chybu. Na můj vkus jsme viděli hodně faulů, byť sudí Batta nechával hru volně plynout bez přerušování napomínám nebo karetními tresty. Takže první gólová akce působila jako blesk z čistého nebe. Domácí Lage si narazil míč s Mamou Baldém, vrátil mu jej do běhu a sledoval, jak Baldé střelou otřenou o nohu vracejícího se stopera Nicolaisena střílí první branku utkání!

Deset minut před koncem první půle ale málem domácím fandům ztuhl úsměv na rtech, když Lage skolil ve vápně Gboha a sudí nařídil pokutový kop. Nicméně skóre se tentokrát neměnilo, neboť Zakaria Aboukhlal penaltu nevyužil a trestuhodně bránu přestřelil!

Sudí Batta nařídil ještě na konci první půle další penaltu, opět ve prospěch hostí. Nicméně tentokrát mu videorozhodčí za pravdu nedal a sudí po zhlédnutí videa penaltu odvolal. Zcela správně. Tři minuty po změně stran Cresswell vložil nohu do prudkého centru a jen tak tak, že se jeho střela nevešla do brány. Gólu jsme se ale přeci jen nakonec dočkali, když v nastaveném čase pálil po samostatném náběhu ze strany přesně střídající Romain Faivre.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele