8. kolo
19.10.2024 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Julien Stéphan (© AFP)

Fotbalisté Rennes odvrátili porážku s Brestem až v samotném závěru

Les Pirates jsou nečekaným účastníkem Ligy mistrů, kde jim po dvou odehraných duelech patří v tabulce druhá příčka. V domácí soutěži sahali v 8. kole po čtvrté výhře, jenže se nakonec nedočkali, díky čemuž soupeř získal osmý letošní bod.

Tak dalo se čekat, že se nebude opakovat jarní výsledek 5:4. Tentokrát byla první dobrá možnost k vidění až v závěru úvodní dvacetiminutovky. Tedy v době, kdy v dubnovém klání padly už tři góly. Romain Del Castillo centroval a Ludovic Ajorque hlavou o kousek minul. Další minuty představovaly spíše bitvu o střed hřiště.

Až ve 40. minutě to z první zkusil Mahdi Camara a orazítkoval břevno. Vzápětí Ajorque pobídnul Huga Magnettiho, který nepochopitelně selhal. Pokud tedy měli v rámci tohoto zápasu padnout nějaké góly, bylo jasné, že se tak bude muset stát ve druhém poločase. Osm minut po jeho startu došlo na první zásadní moment.

Pierre Lees-Melou pálil a Azor Matusiwa si balon kopnul na vlastní ruku. Bastien Dechepy se dlouho nerozmýšlel a nařídil penaltu, kterou Romain Del Castillo proměnil, protože cílil rovnou pod břevno - 1:0. V 72. minutě si dělal prostor Arnaud Kalimuendo, leč vyrovnání nezařídil, jelikož nedal svému zakončení patřičnou razanci.

Dvaadvacetiletý hráč, který byl v kádru Francie na domácích olympijských hrách, neuspěl ani ve své druhé příležitosti. V 86. minutě se ale proměnil v nahrávače, neboť jeho pobídku z pravé strany usměrnil padající Jota na místo určení. Celou akci ještě musel potvrdit asistent u videa, poněvadž to chvíli vypadalo na ofsajd útočícího borce, avšak všechno se ukázalo býti v souladu s pravidly - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele