8. kolo
19.10.2024 21:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Marco Asensio (© FRANCK FIFE / AFP)

PSG si bez větších potíží dokráčelo pro vítězství proti Strasbourgu a o skóre vede tabulku

Výsledek 4:2 mezi oběma soupeři není až tolik neobvyklý. Od roku 2000 se zrodil už počtvrté. Jedním zásahem se na něm podílel i Bradley Barcola, který se sedmi trefami drží prvenství mezi kanonýry. I díky němu je pařížský klub znovu na čele. Racing připisuje teprve druhou porážku v sezoně, takže i po osmém kole jistě udrží horní polovinu tabulky.

Už v 6. minutě šli domácí do přečíslení dva proti jednomu, nicméně Désiré Doué prováhal nejvhodnější moment pro přihrávku na neobsazeného spoluhráče. Za dalších šest minutek to z dobrých dvaceti metrů zkusil po zemi Senny Mayulu a za Petrovićem zvonila tyčka. Pokus stejného borce o dorážku skončil po podklouznutí neúspěchem.

Do třetice všeho dobrého tentokrát platilo vrchovatě, neboť v 18. minutě pobídnul Barcola Mayulua, na jehož ránu pod břevno k bližší (levé) tyči nemohl muž v rukavicích při nejlepší vůli dosáhnout - 1:0. Marco Asensio taky nechtěl zůstat pozadu, ale jeho zakončení gólové parametry nemělo. Další fáze zápasu se musela obejít bez vyložených příležitostí.

Až ve 42. minutě se ocitnul za obrannou linií autor dosavadního jediného zářezu. Jenže místo toho, aby ještě sám pokračoval ke strasbourské svatyni, volil zbrklé a naprosto nepřesné zakončení z hranice šestnáctky. Skóre tedy skvadra španělského trenéra Luise Enriqueho navýšili až na začátku druhého poločasu.

Nepřesvědčivý odkop Andreye Santose přinesl druhý centr do pravé poloviny vápna. Douého střela byla pouze přibržděna, takže mohl Asensio z bezprostřední blízkosti stehnem dopravit na místo určení - 2:0. Třetí hřebíček mohl za 180 sekund zatlouct Mayulu, kdyby Petrović nepředvedl fenomenální zákrok.

Díky tomu se za osm minutek mohl kouč Liam Rosenior na lavičce radovat se snížení. Sékou Mara zahrál po přihrávce od Dilaneho Bakwy brankáři Donnarummovi na housle - 2:1. Za čtyři minutky se Barcola octinul v obležení Mamadoua Sarra a Diega Moreiry. Sudí Jérémy Stinat nejprve ukázal na penaltový puntík, nicméně po zhlédnutí záznamu pokutový kop odvolal.

Hned poté šlo PSG přesto znovu do dvoubrankového trháku, když se Bradley Barcola jednoduše vyhnul obránci a zacílil přesně k tyči - 3:1. Už při další akci Warren Zaïre-Emery přihrával před branku, kde měl Saïdou Sow špatně srovnaný krok, a tak si míč srazil do vlastní sítě. Jenže všemu předcházel ofsajd, takže se na další změnu skóre muselo čekat až do poslední minuty řádné hrací doby.

Doué nejprve mířil do boční sítě, ovšem jeho spoluhráč Lee Kang-in už trefil do černého, když po pobídce od Joãa Nevese z hranice malého čtverce zakončil akci, na jejímž začátku vystihnul Milan Škriniar nepřesnou protivníkovu rozehrávku - 4:1. Slovenský obránce v předposlední minutě vyfasoval ještě žlutou kartu za judistický faul na Diega Moreiru. V té době už svítil na ukazateli konečný stav, jelikož pět minut předtím kopali hráči Racingu roh, který na přední tyči prodloužil Sékou Mara na tu zadní, kde stačilo Papemu Diongovi jenom nastavit nohu - 4:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele