8. kolo
20.10.2024 20:45 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Marseille (© Pascal GUYOT / AFP)

Montpellier utrpěl doma proti Marseille debakl a zůstává poslední

OM neponechalo nic náhodě a už po prvním poločase vedlo 3:0. Po změně stran mu situaci svým vyloučením ještě usnadnil Stefan Džodić, jehož Michel Der Zakarian rozhodně nepochválil, protože na hřišti nepobyl ani deset minut. Marseille tedy patří po osmi kolech třetí příčka a pyšní se druhým nejlepším útokem v Ligue 1.

Podruhé v sezoně skvadra Roberta De Zerbiho zaznamenala v jednom utkání pět branek. Tentokrát se o ně postaralo pět různých střelců. Tím prvním byl už po pětačtyřiceti sekundách Elye Wahi, jenž svůj bývalý klub sestřelil poté, co mu přímo před bránu naservíroval balon Jonathan Rowe. Toho pro změnu výborným centrem pobídnul Mason Greenwood - 0:1.

Téji Savanier chtěl záhy přispěchat s odpovědí, ovšem jeho dobrá rána nakonec směřovala nad bránu. V 17. minutě ztratil Akor Adams a založil tím protiútok hostujícího výběru, který po Wahiho zakončení neskončil gólem pouze díky výbornému brankáři Benjaminovi Lecomtemu. Kapitán MHSC si drží stálou formu, na rozdíl od většiny svých spoluhráčů, a to včetně Akora Adamse, jenž v dobré šanci selhal.

Krátce před vypršením úvodní půlhodiny o kousek minul pravý horní roh také Jonathan Rowe. Pierre-Emile Höjbjerg by při své střele býval také potřeboval, aby byla brána o něco širší. Ve 34. minutě tečovaný pokus Arnauda Nordina senzačně vytáhnul Gerónimo Rulli. Dorážku z úhlu pak osamocený Adams poněkud odfláknul, takže cílil jen do boční sítě.

Domácí nedali, a tak za 120 sekund inkasovali. Skákavý centr z levé strany od Ulissese Garcíy obrana nezachytila, tudíž se Amine Harit ocitnul ve vápně sám a ranou pod břevno navýšil vedení - 0:2. Ve 40. minutě to bylo pro příznivce klubu z přístavního města ještě veselejší, protože Pierre-Emile Höjbjerg mířil po Greenwoodově pobídce přesně k levé tyči - 0:3.

Ve druhé půli Savanier vyprášil Rulliho rukavice. Minisouboj obou borců se za pět minut opakoval znovu a zase byl úspěšnější argentinský mistr světa z Kataru. V další šanci napálil Elye Wahi tyčku. Jednadvacetiletý forvard se každopádně v 58 minutě chopil meruny po nepovedeném rohovém kopu Montpellieru, na útočné polovině šajtlí posunul Greenwoodovi, ten vymyslel přešlapovačku, po které to trefil přesně za háčky - 0:4.

Zkušený rozhodčí Clément Turpin neměl ve čtyřiašedesáté minutě pochopení pro brutální faul Stefana Džodiće ve středovém kruhu a záložníkovi se srbskými kořeny ukázal hned červenou kartu. V 73. minutě dostal výsledek svou finální podobu. Murillův přízemní centr z pravé strany Birama Touré nezkrotil, takže na zadní tyči zavíral Luis Henrique - 0:5. Greenwoodovu další střelu Benjamin Lecomte už zkrotil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele