8. kolo
20.10.2024 15:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© Lou BENOIST / AFP)

Le Havre na lednovou výhru nad Lyonem nenavázal. Stejnému soupeři teď podlehnul o čtyři góly

Celkově jde pro skvadru Didiera Digarda v této sezoně už o šestou porážku v osmi duelech, což představuje nejvyšší počet ze všech osmnácti účastníků Ligue 1. Klub, který v minulém ročníku skončil těsně nad sestupovými vodami, v nich teď dále zůstává. Naopak Les Gones připisují pátou výhru v řadě, což je série, která je vystřelila na dohled pohárovým příčkám.

Malick Fofana oslaví dvacetiny teprve příští rok na jaře, ovšem zatím se ukazuje v tom nejlepším možném světle. Mladý Belgičan se postaral o první střelu tohoto klání, která ovšem byla ve 4. minutě zablokovaná. Domácí obrana byla jinak v úvodní dvacetiminutovce pozorná. Krátce po jejím skončení se balon odrazil k Maxenci Caqueretovi, jenž z dobré pozice, k údivu většiny diváků a divaček na Stade Océane, nic nevytěžil.

Zato jeho spoluhráč Abner Vinicius si po půl hodině hry věděl rady. Po centru do vápna nepřesvědčivě odhlavičkovával Salmier. Padající míč brazilský hráč napálil z hranice vápna, a protože měl Arthur Desmas zakrytý výhled, nestihnul včas zareagovat - 0:1. Ve zbytku úvodního dějství si svěřenci Pierra Sageho drželi převahu, leč další zásahy si schovali až na to druhé.

Jako první se po změně stran osmělil Loïc Nego. Lucas Perri mohl mezi třemi lyonskými tyčemi zůstat v klidu, jelikož tenhle pokus byl tečován na rohový kop. V 57. minutě využili hosté mezery v obraně. Corentin Tolisso poslal do brejku Fofanu, který volil mazáckou kličku gólmanovi a pak pohodlně uklízel do odkryté klece - 0:2.

O odpověď se pokusil Rassoul N’Diaye, jenže na Perriho nevyzrál. Určitě by bylo velkým překvapením, kdyby se v dresu celku z Parc Olympique Lyonnais neprosadil Alexandre Lacazette. Jeho chvíle přišla v 71. minutě, když mu po zemi servíroval na zadní levou tyč Rayan Cherki. Ze tří metrů pro tak zkušeného kanonýra opravdu nebyl problém skórovat - 0:3. Oba strůjci této trefy byly hned poté staženi ze hřiště.

Les Ciel et Marine marně hledali recept na dobře fungující defenzivu. Zato ta jejich si čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby vybrala ještě jednu slabší chvilku. Muž v rukavicích dlouhým výhozem našel na polovině hřiště Saïda Benrahmu. Ten si narazil s Mikautadzem a pelášil Desmasovým směrem. A nakonec vše vyřešil nečekaným přízemním zakončením zpoza velkého vápna - 0:4.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele