6. kolo
29.09.2024 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Ibrahim Sissoko dvakrát skóroval. (© VALERY HACHE/AFP)

Nantes nakonec s ASSE jenom remizovalo

Přestože na Stade de la Beaujoire musí mít radost, že se jim hned pětkrát v dosavadních šesti vystoupeních podařilo skórovat, proti ligovému nováčkovi sahali po vítězství. Dvě zaváhání po změně stran však zapříčinila, že v kolonce výher bretaňského klubu zůstane dvojka.

V 8. minutě centroval z pravé strany Sorba Thomas a tísněný Douglas Augusto nedokázal míč procedit mezi tři tyče. V závěru úvodní desetiminutovky se míč po několika odrazech dostal k Johannu Lepenantovi, který jej nekompromisně napálil do sítě - 1:0. Matthis Abline chtěl vedení pojistit, jenže minul zařízení.

Od úvodního hvizdu byl v kanárkovém dresu dost aktivní Moses Simon, který si na svou první šanci počkal do 22. minuty. Díky teči mohl Gautier Larsonneur zůstat v klidu. Jean-Charles Castelletto, jenž ví, jaké to je skórovat na mistrovství světa, nechtěl zůstat pozadu, avšak mířil vysoko nad. Do konce poločasu se svými dalšími snahami neuspěli Douglas Augusto ani Sorba Thomas.

Druhý jmenovaný se dočkal až po startu druhé půle, když už po čtyřech minutách vytěžil maximum z výborné práce Johanna Lepenanta - 2:0. Na třetí zářez si dělal zálusk Abline, leč úspěšný nebyl, což se ukázalo býti nesmírně důležitým momentem. V 57. minutě totiž Davitašvilliho centr lehce přidzvednul Ibrahim Sissoko a Kombouarého skvadra rázem vedla jen o gól - 2:1.

V 65. minutě se šel rozhodčí Kehrradji podívat na monitor, jelikož souboj Castelletta s Nadém zaváněl penaltou, která byla následně nařízena. Sissoko cílil po zemi přesně k tyči a nebylo, co řešit - 2:2. Simonova další střela byla zblokována, Florent Mollet nevyzrál na Larsonneura a v poslední minutě neměl sudí pochopení pro reakci Marcuse Coca, jemuž ukázal zblízka červenou kartu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele