8. kolo
18.10.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Louis II (© AS Monako)

Monaco a Lille si rozdělily po bodu

Knížecí klub si chtěl udržet náskok před dotírajícím PSG. Situaci mu však zkomplikoval Jordan Teze, který v rozmezí dvaceti minut uviděl dvě žluté karty. Půl hodiny trvající početní převahu hosté využít nedokázali, navzdory remíze si ale v tabulce nepohorší.

První příležitost si na konto připsali LOSC. V závěru úvodní desetiminutovky to byl Edon Zhegrova, kdo vyzkoušel pozornost Radoslawa Majeckiho. Svěřenci Bruna Génésia byli aktivnější, leč do vyložené šance je monacká obrana nepustila. Ve 20. minutě se osmělili domácí. Po centru Lamine Camary hlavičkoval mimo Wilfried Singo.

Čtvrt hodiny poté se mohl stát hrdinou pozdější hříšník Teze. Ve velice dobré pozici však zařízení minul. Obě svatyně zůstaly zakleté až do poločasového hvizdu sudího Wattelliera. A po změně stran tomu nemělo být jinak. Jak Monaku, tak Lille nešlo upřít snaživost, avšak často postrádaly v ofenzivní fázi kreativní řešení.

V 56. minutě byla střela výběru Adiho Hüttera z hranice vápna nejprve zblokována. Jordan Teze chtěl nejprve pálit, ale pak si všimnul nabíhajícího Eliesse Ben Seghira, kterému adresoval šikovný oblouček. Marocký talent cílil těsně nad břevno, nicméně protože svou hlavičku směřoval do míst, kde stál Lucas Chevalier, branku by nevstřelil, ani kdyby byl přesnější.

Takumi Minimino záhy poté rovněž minul. Jordan Teze si po hodině hry až příliš hleděl míče, takže nevybíravě sejmul Gabriela Gudmundssona a musel předčasně ze hřiště. Hosté vycílili šanci se vyšplhat na šestnáct bodů, jenže Monaco se nenechalo zavřít do nějakého tlaku. Po svém příchodu na hrací plochu zlobil především Breel Embolo, ovšem ani jemu, ani nikomu jinému v tomto duelu zkrátka nebylo dopřáno si prožít radost ze vstřeleného gólu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele