6. kolo
29.09.2024 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Remeše. (© JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP)

Angers znovu padlo. Tentokrát s Remeší, které bude naopak po šestém kole patřit čtvrtá příčka

SCO Angers po opětovném postupu mezi elitu nezažívá dobré období. Nadále platí, že jako jediné ze všech osmnácti celků Ligue 1 ještě nepoznalo radost z vítězství. A v takovém případě se poslední místo opouští jen složitě. Naopak Les Rouges et Blancs zatím cílí výše, než tomu bylo v minulé sezoně.

První pokus se na Stade Raymond Kopa uskutečnil v 8. minutě. Na svědomí ho měl Yaya Fofana, ale vylámal si zuby na domácím gólmanovi. Jenže hned poté vyslal Cédric Kipré dlouhý míč za obranu, kde si jej na hranici vápna zpracoval Keito Nakamura a okamžitě poslal kulatý předmět na místo určení - 0:1.

Střelec branky zanedlouho nevyužil pobídky od svého krajana Junyy Itoa, zatímco Marshall Munetsi selhal ve velice dobré pozici. Ve 25. minutě sehráli svěřenci Luky Elsnera pěknou akci. Diakitého pokus stačil Yahia Fofana vyrazit před sebe, kde číhal Ito a zblízka svým druhým zásahem v ročníku zdvojnásobil vedení svého týmu - 0:2.

Po změně stran se opět připomněl Munetsi, leč v rámci tohoto klání si na gól musel ještě počkat. Nakamura při své další možnosti přestřelil. A úspěšný nebyl ani po hodině hry Zinedine Ferhat. Ihned po svém příchodu na hřiště se dostal do šance Mamadou Diakhon, nicméně strážce domácí svatyně ji protentokrát zavřel.

Ten samý hráč zazlobil i v 77. minutě. Balon se od něj dostal k Teddymu Teumovi, jehož zase vychytal Fofana. Yaya Fofana se za 120 sekund dostal do vápna, kde si udělal prostor. Jeho střelu brankář přibrzdil a Munetsi mohl z bezprostřední blízkosti pohodlně skórovat - 0:3. Ibrahima Niane proti Dioufovi neuspěl.

To se podvedlo až v 84. minutě Ferhatovi. Šikovný Alžířan, který už Ligue 1 okusil v dresu Nîmes. Parádně položil zasekávačkou na zem dva obránce a následně cílil přesně k pravé tyči - 1:3. Tříbrankové vedení mohl vrátit hostujícímu výběru rovněž střídající Amine Salama, avšak muž v rukavicích odmítl lovit další míč ze své sítě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele