25. kolo
25.02.2012 21:00 CET
4 : 4
(3:2)

Reportáž

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 4:4

Fantastické utkání bylo k vidění na Stade Gerland, kde hostující PSG vyválčilo v samém závěru divokou remízu 4:4.

V dramatické koncovce byl hlavní postavou Guillaume Hoarau, konkrétně jeho hlava, právem považovaná za jednu z nejnebezpečnějších v celé Francii. Pro Lyon šlo o poměrně kruté rozuzlení: v utkání totiž hned dvakrát vedl dokonce o 2 góly, a zejména první půle se mu mimořádně povedla, tedy dalo by se to takto říci, nebýt zbytečné penalty v nastaveném čase.

Skóre sice otevřel hrdina zápasu Hoarau, ale domácí Les Gones otočili brankami ofenzivních hvězd Gomise, Lisandra a Bastose. Pařížanům k návratu do hry notně pomohla Neného proměněná penalta v samém závěru první půle, která určila přestávkové skóre na přece jen snesitelnějších 3:2.

Po obrátce se Lyon opět dostal do trháku, když mu dvoubrankové vedení vrátil Jimmy Briand (a zkompletoval tak defilé úspěšných ofenzivních opor v domácích dresech); Ancelottiho tým nicméně dokázal ještě srovnat zásluhou Ceará a znovu Hoaraua. Bohatý celek tak po druhé remíze v řadě přišel o svoji průběžně vedoucí pozici, na níž se vrátil Montpellier; ještě hůře jsou však na tom Les Gones, kteří zřejmě můžou na vidinu titulu definitivně zapomenout.

Hosté z hlavního města začali o něco lépe. Úvodní čtvrthodinu se oba celky pouze oťukávaly, ale poté se osmělil Javier Pastore a dobrým volejem donutil Llorise k pohotovému zákroku. A z druhé šance zápasu už se skóre měnilo - dříve, než se domácí vůbec dostali k nějakému zaznamenáníhodnému ohrožení brány, prohrávali. Ve 20. minutě předvedl svoje umění Jérémy Ménez, když se zbavil dvojice bránících hráčů a nízkým pasem našel Hoaraua, který skvěle zpracoval a pravačkou propálil Llorise u bližší tyče - 0:1.

Až za tohoto stavu Lyon poprvé vážně zaútočil: Bafétimbi Gomis donutil Sirigua k pohotovému zákroku. Na druhé straně Nené nesobecky vyzval Alexe, před nímž zachraňoval francouzský reprezentant v domácí bráně. A skvělý poločas pokračoval i nadále, tentokrát však i s gólovým efektem - a profitovali z toho Les Gones. Ještě předtím však Briand obehrál Alexe a poškádlil Sirigua, který byl ovšem pozorný.

Ve 34. minutě bylo vyrovnáno. Kim Källström sebral odražený míč a nacentroval na vzdálenější tyč, kde se perfektně do voleje opřel Gomis a překonal italského gólmana Pařížanů poprvé - 1:1. A netrvalo ani minutu, a domácí už vedli. PSG zahrávalo roh - bídně - a Briand se utrhl do brejku, obehrál Maxwella a vyslal křížný centr napříč vápnem, aby našel Lisandra, který dalším volejem - tentokrát levačkou - otočil skóre - 2:1.

Na 3:1 zvyšoval Bastos, a opět u toho byl Kim Källström. Švédský záložník se postavil k rohovému kopu a nacentroval, Thiago Motta odvracel, ale našel pouze svého krajana v opačném dresu, který prásknul do míče svojí dělovou levačkou a třetím volejem v řadě - mimochodem fantasticky provedeným! - zvýšil na 3:1.

Mráček na lyonském nebi se objevil ve druhé nastavené minutě první půle. Maxime Gonalons zbytečně stáhl k zemi Neného v pokutovém území, a verdikt byl jasný - penalta. Míč si postavil sám brazilský křídelník a bez problémů překonal Llorise - 3:2 a šlo se do šaten.

Druhá půle začala šancí Neného na jedné a Brianda na druhé straně, ale zmínku zaslouží až Briand, který přidal šestý gól utkání. K rohu se postavil Michel Bastos a bývalý francouzský internacionál zakončoval velmi dobře umístěnou hlavičkou, která nedala Siriguovi šanci - 4:2.

Pařížané se znovu do zápasu dostali v minutě dvaasedmdesáté. Nené, jeden z nejlepších mužů na hřišti, byl u zrodu celé situace: to jeho uvolnění krajana Ceará stálo za brankou, která zkušenému bekovi zvýšila jeho nepříliš závratné střelecké statistiky. Nyní se ale Ceará ránou po zemi nemýlil - 4:3.

Domácí brankář Hugo Lloris byl ke konci zápasu ve slušné permanenci a frustroval střelce Pařížanů, kteří se hnali za vyrovnáním, jenže jak Nené, tak Motta pohořeli na postřehu "gumového muže" v bráně Les Gones. Jenže to nakonec nebylo nic platné, neboť ve třetí minutě nastavení PSG kýženého gólu skutečně dosáhlo: Ceará si postavil přímý kop na levačku a napálil míč do skrumáže, do níž se zapojil dokonce i gólman Sirigu. A toto "power play" nakonec slavilo úspěch - míč dotancoval až na Hoarauovu hlavu, a vytáhlý forvard potvrdil instinkt zabijáka - 4:4.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
twl

Musíme si přiznat realitu...současný lyon moc peněz nemá-součastná paříž ano...Konečně pořádný celek v hlavním městě !Vidět současnou Paříš v Akci,když neného zápas baví je prostě pohádka...poslední dva zápasy mu nešli..dnes očekávám zlepšení o 150% a doufám že nebude hrát menez bo jak se jmenuje ,když ho fotbal nebaví tak ať skončí s fotbalem..hruza se na něj dívat! tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Menez na to nekdy pekne mrda obzvlast v 'nedulezitych' zapasech, moc dobre si pamatuju jeho 'vykon' v EL ze hriste Slovanu

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

taky tak tipuji

Reagovat
smazaný uživatel

super zapas !!!

Reagovat
smazaný uživatel

asi nejlepší zápas co jsem viděl za posledních několik měsíců

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Legolas John

Reagovat
smazaný uživatel

Ten prvy gol fakt ze paradne prevedena nacvicena situacia.

Reagovat
smazaný uživatel

hroznej zápas!!!

Reagovat
cukjerek

po dlouhatanske dobe sem se koukl na zapas fr. ligy a jako nezaujaty divak sem si ho naramne uzil....SUPER ZAPAS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele