Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 4, 2. kolo
09.09.2024 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Kerem Aktürkoğlu proti Islandu vstřelil všechny tři góly Turecka. (© AFP)

Kerem Aktürkoğlu hattrickem skolil Island

Velký večer ofenzivního záložníka Kerema Aktürkoğlua odnesl Island, který sledoval, jak se rodák z İzmitu postaral o hattrick. Rozdělil si ho šikovně na úvod, závěr a střed utkání, Island prakticky neměl šanci se zápasem cokoli udělat a odjíždí poražen.

Island šel do zápasu v lepším rozmaru, měl na kontě tři body, zatímco Turci se v úvodním utkání museli obejít bez jednoho muže v poli a smířili se s bodem. Dnes to ale bylo jiné, Turecko hrálo od začátku velmi aktivně a diváci v Göztepe Gürsel Aksel Stadı nečekali na branku moc dlouho. Někteří se asi ani nestihli usadit, protože skóre se ve prospěch Turků měnilo už po dvou odehraných minutách! Kerema Aktürkoğlua nikdo ve vápně dostatečně nehlídal, takže převzal míč zleva, otočil se a poslal ho krásně přímo k tyči!

Prohrávat o gól už po dvou minutách, to je samozřejmě hodně nepříjemný zážitek, který jakékoli snahy o dodržování původního plánu obrátí vzhůru nohama. Přesto Islanďané nesložili zbraně a bylo na nich vidět, že se chtějí do zápasu vrátit. Jen chvíli nemohli najít správný recept. Povedlo se jim to až ve 37. minutě. Rohového kopu se ujal Jóhann Gudmundsson a posadil ho na hlavu Victora Pálssona. Ten už neměl problémy správně ho umístit do sítě - 1:1.

Turky ale ani tahle epizoda nezlomila a do druhé půle vešli v mnohem lepším rozpoložení. Sedm minut po změně stran se míč dostal na střed opět k Aktürkoğluovi, ten nic nevymýšlel a nádhernou ranou překonal pozdě zasahujícího brankáře Hákona Valdimarssona.

Toho se o pár chvil pokoušel prostřelit také nabíhající Umut Nayir, jenže tentokrát se mu to nepovedlo. Dnes prostě nestřílel branky nikdo jiný než hbitý křídelník Aktürkoğlu. Dvě minuty před koncem ho krásnou průnikovou nahrávkou oslovil Arda Güler, Aktürkoğlu se ocitl sám před Valdimarssonem a dovolil si elegantní lob. Dnes odvedl perfektní práci a Turci mu můžou děkovat, protože díky třem bodům se jejich postavení výrazně vylepšilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele