Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 2, 4. kolo
13.10.2024 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Anastasios Bakasetas (© AFP)

Řecko zvládlo i čtvrtý zápas ve skupině a přiblížilo se k postupu do elitní Ligy A

Řecko po senzačním úspěchu ve Wembley nad Anglií (2:1) zdolalo i další ostrovní reprezentaci z Irska a díky výhře 2:0 si s předstihem zajistilo minimálně druhé místo ve skupině. Po čtyřech odehraných zápasech má na kontě plný počet dvanácti bodů a je ve vedení o tři body právě před Anglií, o vítěznou trefu se postaral krátce po změně stran Anastasios Bakasetas. Irové naopak nenavázali na skalp Finska (2:1) a zůstávají na třetí příčce se třemi body.

Výběr vedený srbským trenérem Ivanem Jovanovičem zažívá naprosto fantastické období v Lize národů, ale dobře ví, že vyhráno ještě zdaleka nemá. V tomto utkání byl od samého začátku mnohem aktivnější a skórovat rozhodně mohl již v úvodním poločase. První větší šanci si vytvořil krátce po deseti odehraných minutách, ale pohotovou dělovku Masourase odvrátil brankář Kelleher skvělým reflexivním zákrokem do zámezí.

Hostující brankář se znovu blýskl v 19. minutě po skákavé střele Bakasetase, kterou ukryl ve svých rukavicích, a za dalších deset minut brilantně zneškodnil levou nohou i ránu Giannoulise z mírného úhlu. Řekové se přeci jen dočkali zaslouženého vedoucího gólu ve 48. minutě - Bakasetas totiž po finálním obloučku Tzolise vůbec na nic nečekal a jeho projektil z hranice šestnáctky zaplachtil přesně pod pravý horní roh nad marně se natahujícího Kellehera.

Irsko se v následujícím průběhu snažilo tlačit a z ničeho nic mohlo vyrovnat přesně v polovině druhého dějství, nicméně nepříjemnou hlavičku Jacka Taylora směřující pod břevno vyškrábl fantasticky jednoruč nad svou branku dobře postavený gólman Vlachodimos. Domácí národní tým definitivně pečetil své vítězství v první nastavené minutě, neboť se prosadil střídající Petros Mantalos. Ten vystihl hodně nepovedenou rozehrávku chybujícího Kellehera a odkrytou branku pak už nemohl minout.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pták Jebák

3:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
olymp

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele