Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 1, 3. kolo
12.10.2024 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Cristiano Ronaldo a Bernardo Silva zařídili výhru Portugalska. (© Sergei GAPON / AFP)

Ronaldo se opět připomněl evropským fanouškům. Portugalci se vracejí z Varšavy s plným ziskem

Portugalsko ovládlo i třetí zápas v Lize národů, tentokrát si odvezlo výhru 3:1 z Varšavy. Nestárnoucí Cristiano Ronaldo si připsal vítěznou branku a se třemi zásahy je na druhém místě tabulky střelců celé soutěže. Na straně domácích se prosadil pouze Piotr Zielinski.

Ve Varšavě se diváci rozhodně nenudili. Oba týmy se tlačily dopředu od prvních minut a v 10. minutě poslal míč do břevna z nitra šestnáctky Ronaldo. Prvního gólu se hosté dočkali ve 26. minutě z protiútoku. Bruno Fernandes skvěle zapracoval na hranici pokutového území, přiťukl míč Bernardu Silvovi a ten otevřel skóre krásnou ranou z voleje.

Za dalších 10 minut bylo hostům ještě veseleji. Rafael Leao ukázal skvělou individuální práci na levém křídle, ale svou ranou trefil pouze tyč. Zkušený Ronaldo ovšem prokázal výborný cit pro výběr místa a odražený míč doklepl do sítě. Ještě do poločasu mohlo být rozhodnuto úplně. Ronaldo se dostal znovu do palebné pozice, místo střely si ale chytře počkal na dobíhajícího Fernandese, ten však míč trestuhodně poslal vedle brány.

Ve druhém poločase ukázalo Polsko výrazně zlepšený výkon. Na hranici závěrečné čtvrthodinky se dostalo zpět do hry o body, když Zielinski dobře zpracoval míč a pohotovou střelou jej poslal za záda Diega Costy. V závěru se domácí dostali do varu a portugalská obrana se začínala potit, veškeré snahy však utnul vlastní gól Jana Bednareka, který si pár minut před koncem srazil přihrávku Nuna Mendese do své branky.

Portugalsko zůstává v Lize národů nadále stoprocentní a velmi jistě kráčí za postupem.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pták Jebák

2:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele