Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 2, 2. kolo
09.09.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Moise Kean rozhodl o výhře Itálie. (© AFP)

Italové našli nečekaného střelce a porazili Izrael

Už šest branek zaznamenal v dresu seniorské reprezentace Itálie mladý záložník Davide Frattesi. Stačilo mu k tomu jen patnáct zápasů. I díky jeho nynějšímu zásahu porazili svěřenci trenéra Luciana Spallettiho bojovný Izrael.

Trenér Spalletti po nedávných nezdarech upustil od svého dřívějšího systému 4-3-3 a na trávník vypustil Italy v rozestavení 3-5-1-1, kde si své místo našli Raspadori, Tonali, Ricci nebo Kean. Italové se spoléhali na osu z Interu Milán v podání Bastoni, Dimarco a Frattesi, zprvu se ale na hřišti přeci jen trošku hledali. První šanci obrana italské reprezentace hasila až na poslední chvíli.

Postupem času se ovšem usadili v těch správných stereotypech navyklých z tréninků. Trápila je na každý pád nepřesnost, ať už to bylo u Raspadoriho, Keana nebo Dimarca. Právě spolupráce posledních dvou jmenovaných nabídla zajímavou příležitost ve 27. minutě, jenže nový útočník Fiorentiny pálil nad bránu. Podobně zakončoval také na opačné straně aktivní hrot Solomon, který vsadil na razanci místo přesnosti.

O pár minut později už se ale fanoušci squadry azzurri dočkali. Raspadori rozehrál míč doleva na nabíhajícího beka Dimarca. Ten z první centroval do kapsy před brankářem, na místě se zjevil agilní Davide Frattesi a hrudníkem dostal míč za záda brankáře Gerafiho! Potvrdil tím svoji skvělou formu v reprezentaci a fakt, že má čich na náběhy ve správný čas - 1:0.

Frattesi byl hodně vidět i po změně stran, nicméně tentokrát se proti jeho ráně předvedl ve skvělém světle brankář Gerafi. Ani ten už však nezabránil dalšímu gólu Italů. Po hodině hry Giacomo Raspadori využil chvíle klidu a prostoru k ráně, kterou Gerafi sice vyrazil, jenže jeho obránci už nedostoupili Moiseho Keana.

Další brankou se chtěl pochlubit Sandro Tonali, avšak záložníkovi Newcastlu zkazil radost ofsajd. S nadějí na penaltu neuspěl ani mladý záložník Marco Brescianini, jenž upadl ve vápně. Naopak se nakonec prosadili i hosté. Italská defenziva nechala volného Mohammeda Abua Faniho, jenž si sklepl míč po hlavičce spoluhráče a prostřelil všechno před sebou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele