Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 2, 4. kolo
14.10.2024 20:45 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Giovanni Di Lorenzo dvěma góly rozhodl o výhře Itálie. (© Tiziana FABI / AFP)

Italská ofenziva zrála v duelu s Izraelem jako víno. Zářil dvougólový kapitán Di Lorenzo

Italové setrvali na čele skupiny A2, když v Lize národů vyhráli na domácím stadionu v Udine 4:1 nad výběrem Izraele. Azzurri byli aktivnější od zahajujícího hvizdu, úvodní branky se dočkali ale až na sklonku prvního poločasu, kdy se z penalty prosadil Mateo Retegui. Světla reflektorů však na sebe nakonec strhnul jiný reprezentant Serie A, neapolský Giovanni Di Lorenzo totiž po změně stran dvěma trefami definitivně pojistil tříbodový zisk hráčů v modrých dresech.

Podle sázkových kanceláří měl být tento zápas jasný a vítězství Itálie mělo být pouhou formalitou. Proto také bylo překvapením, že to byli hosté, kdo mohl skórovat jako první. Nicolò Fagioli byl totiž ve středu hřiště obrán o balon Gavrielem Kanichowským. Oscar Gloukh se následně chopil míče, vyrazil dopředu a vyslal nebezpečný pokus, jenž prosvištěl jen o centimetry vedle. Od té chvíle to byl ale zápas na jednu bránu. Například Retegui hned dvakrát donutil Omriho Glazera k úžasným zákrokům z bezprostřední blízkosti.

V závěru poločasu pak byl ve vápně faulován Sandro Tonali a Italové získali výhodu pokutového kopu. Retegui vzal zodpovědnost na sebe a sebejistě poslal míč do horního rohu za nešťastného Glazera. Ani ne 10 minut po výkopu druhé půle Italové zdvojnásobili svůj náskok, když kapitán Di Lorenzo poslal hlavou do branky míč od neapolského spoluhráče Giacoma Raspadoriho.

Izrael toho po celou dobu z hlediska ofenzivy nenabídl mnoho, přesto se po úspěšné hlavičce z rohového kopu v podání Mohammada Abu Faniho dočkal kontaktní branky. Italové, poněkud zaskočeni inkasovaným gólem, ožili a během několika minut obnovili své dvougólové vedení, o což se zasloužil Davide Frattesi.

Pokud židovský stát v té chvíli živil naději na návrat, ta brzy pohasla, když zakončující Di Lornezo udeřil po přímém kopu Destinyho Udogieho a prakticky ukončil zápas. Pro Izrael to znamenalo čtvrtou porážku v řadě v tomto cyklu Ligy národů. Italové se naopak i nadále vyhřívají na prvním místě tabulky, kde mají jednobodový náskok na Francii.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele