Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 2, 2. kolo
09.09.2024 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Randal Kolo Muani skóroval za Francii. (© AFP)

Francie si přes počáteční rozpaky poradila s Belgií

Ačkoli se Belgičané silného soupeře aspoň zpočátku nezalekli a byli aktivnějším týmem, nebylo jim to nic platné. Po půlhodině hry totiž jako první skóroval Randal Kolo Muani, na něhož po změně stran navázal stejným počinem také Ousmane Dembélé.

Tento třaskavý zápas sliboval ofenzivní hody, jednalo se o velmi kvalitní soupeře s vysokým ofenzivním potenciálem. Absolutní evropská špička na mezinárodním poli. A hned v úvodu jsme viděli několika zajímavých šancí, zejména z dílny Belgičanů. Kevin De Bruyne našel v sedmé minutě parádním pasem nabíhajícího Dodiho Lukébakia, jehož zajímavé zakončení zneškodnil připravený brankář Maignan.

Francouzům se zprvu absolutně nedařilo držet střed hřiště, Belgičané je v téhle klíčové fázi jasně přehrávali. Až po více než dvaceti minutách se Guendouzi dostal do zakončení, to ale nijak výrazně brankáře Casteelse nevyvedlo z míry. Lépe už si počínal Marcus Thuram, který si navedl míč na střelu a tu také sám provedl. Tentokrát si ještě Casteels dokázal poradit, ovšem po další minutě už kapituloval. Kanté na hranici vápna šikovně uhnul obránci a nahrál Dembélému. Jeho ránu Casteels ještě vyrazil, nicméně s velmi razantní dorážkou pohotového Kola Muaniho už nezmohl vůbec nic.

I do druhé půl vešli lépe Belgičané, kteří však svou převahu v držení míče nedokázali přetavit do ničeho jiného než bezvýznamných čísel ve statistice. Góly dnes sázela jen Francie. V 57. minutě nahrál Kanté do běhu Ousmanemu Dembélému, ten s ladností sobě vlastní obešel dva protihráče a namířil krásnou ránu přímo pod víko, kam už Casteels nedosáhl. V závěru utkání se už neujaly ani dva výborné náběhy střelce Kyliana Mbappého, to však Francouzům zas tak vadit nemuselo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele