Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 2, 4. kolo
13.10.2024 18:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Jack Grealish se gólem podílel na výhře ve Finsku. (© Justin Setterfield / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Anglie napravila zklamání s Řeckem. Proti Finsku potvrdil formu pod novým trenérem Grealish

Anglie porazila ve čtvrtém kole Ligy národů domácí Finsko 3:1. Díky triumfu se alespoň dočasně bodově dotáhla na Řecko, se kterým ve svém předchozím utkání překvapivě prohrála gólem v samotném závěru. Za výhrou Ostrovany nasměroval Jack Grealish, jenž vstřelil pod vedením nového trenéra Albionu Lee Carsleyho během tří duelů stejný počet gólů (2) jako za 36 zápasů, které koučoval Gareth Southgate.

Domácí možná tušili, že je Anglie po prohře s Řeckem ve Wembley křehká, a tak začali slibně. Topi Keskinen bohužel po zblokovaném pokusu Benjamina Källmana z dorážky přestřelil. Angel Gomes poté skvěle přihrál na Grealishe, který zakončil kolem Lukáše Hradeckého. Vstřelil svůj druhý gól ve třech zápasech poté, co byl vyřazen z týmu, který skončil na mistrovství Evropy jako vicemistr.

Finsko, které se nacházelo na konci skupiny B2 a hrozil mu sestup, se potřebovalo zvednout a ve zbytku poločasu o sobě dalo náležitě vědět. Kromě šancí Declana Rice se Anglie dostávala ke gólovým příležitostem jen sporadicky. Na druhé straně se objevily slibné náznaky v podání Keskinena a Fredrika Jensena, přičemž druhý jmenovaný přestřelil, když mířil na bližší tyč.

Hradecký poté vytěsnil střely Colea Palmera a Rice, ale s druhým gólem Anglie nemohl nic udělat. Trent Alexander-Arnold nádherně trefil přímý kop přes zeď a uklidil míč do šibenice. Střídající Ollie Watkins poté obešel obránce na levé straně a přihrál napříč pokutovým územím Riceovi, který přidal potřebnou pojistku.

Když už se zdálo, že Anglie dosáhne třetího čistého konta ve čtyřech zápasech pod vedením Carsleyho, Arttu Hoskonen u bližší tyče hlavičkoval po rohu Lea Walty. Tento zasloužený gól Finska se ovšem ukázal být pouhou útěchou. Přestože Anglie opět nebyla v nejlepší formě, nakonec pohodlně zvítězila a vyrovnala se Řecku s devíti body na čele tabulky skupiny B2. Carsley a spol. proto budou doufat ve vítězství Irska. To je přesný opak toho, co si bude přát Markku Kanerva, protože v případě takového výsledku by Huuhkajat prakticky sestoupili a ukončili tak třísezonní působení v Lize B.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pták Jebák

2:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Pepesma

1:3

Reagovat
Pablos

Reagovat
eder

Trent!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele