Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 1, 3. kolo
12.10.2024 18:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Andrej Kramarić zajistil výhru Chorvatska. (© SRDJAN STEVANOVIC / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Chorvati doma přehráli nevýrazné Skoty. Rozhodující úder zasadil Kramarić

Chorvatský výběr porazil před vyprodaným stadionem Skotsko poměrem 2:1 a zapsal druhou výhru v řadě v probíhajícím ročníku Ligy národů. Zápas elitní skupiny A1, který moc fotbalové parády nenabídl, rozhodl v 70. minutě Andrej Kramarić.

Opatrný chorvatský úvod málem rychle potrestal volný Billy Gilmour, ovšem gólman Dominik Livaković změnu skóre nepřipustil. Na druhé straně zahrozila stálice výběru z jihovýchodní Evropy Kramarić, ani on zatím ale míč do sítě nedostal.

Bezbrankový stav prolomili ve 33. minutě hosté díky Ryanovi Christiemu. Nejprve na levé straně své obranné povinnosti nezvládl Luka Sučić, když pustil skotského záložníka až do palebné pozice a ten z ostrého úhlu překvapil i Livakoviće. Domácí však po třech minutách srovnali, když Ivan Perišić naservíroval balon na zadní tyč Igoru Matenovićovi a ten přesným zakončením přidal premiérový gól za národní tým.

Skoti jakoby o poločase nechali hlavu a nohy v kabině. V soubojích byli pozdě, kupili nepřesné přihrávky a měli problém vůbec dostat hru na polovinu soupeře. Vše vyvrcholilo v 70. minutě. Prudkou střelu Borny Sosy dokázal brankář Craig Gordon vyrazit, na dorážku Kramariće už ale neměl nárok.

Hostující Skotsko zahrozilo z úplně poslední šance, Ché Adams se protlačil přes obránce k balonu v pokutovém území, dokázal zakončit, k obrovskému zklamání celého skotského týmu ovšem brance předcházel Adamsův ofsajd. Pokud chtějí Skoti ještě postoupit, musí v příštím kole na domácím stadionu bezpodmínečně porazit družinu Cristiana Ronalda.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pták Jebák

4:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Pepesma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele