Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 2, 2. kolo
10.09.2024 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Harry Kane proti Finsku zapsal 100. start za reprezentaci Anglie (© AFP)

Anglie přehrála Finsko, Kane měl navrch v minisouboji s Hradeckým

Trenér Anglie Lee Carsley pokračuje v dobré práci a jeho svěřenci zopakovali úvodní úspěch s Irskem i doma ve Wembley. Za oběť jim tentokrát padlo Finsko, které poslal domů s prázdnou zejména střelec Harry Kane. Ten se postaral o obě branky svého týmu a dál ukazuje svůj velký přínos anglické reprezentaci.

Sedmdesát tisícovek nadšených fanoušků očekávalo tři body a také je po právu dostalo. K tomu také důraz v osobních soubojích, nekončící aktivitu a množství šancí. Anglie nepouštěla Finy do zakončení, naopak sama kontrolovala utkání a v prvních minutách jsme se dočkali zcela vypovídající statistiky na držení míče ve prospěch Anglie - 80 procent ku 20. Ve 20. minutě se o první zajímavou střelu postaral Kane, ale Lukáš Hradecký si poradil. Neporadil si sice o tři minuty později, kdy se Kane prosadil, jenže tentokrát mu pomohl pomezní sudí a jeho zdvižený praporek.

Angličané dál působili jako hladový tým překypující nápady, sebevědomím a kvalitou. Grealish, Kane ani Saka se ale prosadit nedokázali. Blízko ke změně skóre byl Trent Alexander-Arnold, jehož rána prosvištěla jen těsně kolem tyče Finů.

I po změně stran pokračoval duel mezi Kanem a Hradeckým. Nejprve si anglický šutér dovolil krásný obstřel ze standardní situace, který Hradecký famózně zlikvidoval. V 57. minutě už ale jeho kouzlo bylo pryč, Harry Kane prudkou ranou nedal Hradeckému šanci a ve svém jubilejním stém startu skóroval.

Hned o minutu později mohli Angličané vést už o dvě branky, jenže to by musel Lewis pálit trochu lépe. Neprosadil se ani Trent Alexander-Arnold, jehož ránu vykryla hostující obrana. A tak to byl opět Harry Kane, který přidal ještě pojišťující druhý gól. Psala se 76. minuta, když ve vápně uklidil do brány krásnou nahrávku od Maduekeho - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele