hlavní fáze, 2. kolo
02.10.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Alexis Mac Allister (© PAUL ELLIS / AFP)

Liverpool roli favorita doma proti Bologni zvládl. Opět se trefil Salah

Liverpool si v Lize mistrů připsal již druhé vítězství, když na Anfieldu porazil Bolognu 2:0. Pod vedením Arneho Slota tak vyhrál osm z devíti dosavadních zápasů.

Poté, co si Liverpool v úvodním zápase ligové fáze soutěže poradil se sedminásobným vítězem AC Milán, čekal ho další italský celek, tentokrát se však jednalo o Bolognu, která hraje v Lize mistrů poprvé. Po počátečním tlaku domácích to byli Rossoblú, kdo se jako první radoval z gólu. Thijs Dallinga se dostal do úniku a poslal míč kolem Alissona, třetí gól v kariéře proti Liverpoolu mu ale odepřel ofsajdový praporek. Reds varování vzali vážně a odpověděli. Mohamed Salah poslal míč na zadní tyč, kde jej Alexis Mac Allister doklepl do branky.

Zdálo se, že Liverpool své vedení navýší, blízko k tomu byl Darwin Núñez, ale jeho gól neplatil pro ofsajd. Bologna se poté zlepšila a hrozila vlastními šancemi. V první z nich Riccardo Orsolini hlavičkoval po rohovém kopu, ale míč zablokoval jeho vlastní spoluhráč. Dan Ndoye pak trefil břevno a domácí tak šli do šaten s jednogólovým vedením.

Hosté vstoupili i do druhého poločasu dobře a znovu Orsolini z přímého kopu prověřil brankáře Alissona. Kapitán Bologni Remo Freuler na druhé straně po rohu Liverpoolu srazil míč jen o centimetry vedle vlastní branky. Slot byl zjevně znepokojen tím, že jeho tým nedokázal zopakovat stejnou intenzitu jako v prvním poločase, a proto poslal do hry Codyho Gakpa a Kostase Tsimikase. Tyto změny přinesly obrat ve prospěch Reds, protože Salah během několika minut zvýšil na 2:0, když udělal to, co umí nejlépe. Zatáhl míč z pravé strany a skvěle zakroutil míč do vzdálenějšího rohu.

Tento gól vzal Rossoblú vítr z plachet a Liverpool v závěrečné čtvrthodině utkání kontroloval. Připsal si tak druhé vítězství. Bologna naopak v úvodních dvou zápasech nevyhrála a příště zavítá opět do Anglie, kde se utká s Aston Villou.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (37)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pepesma

3:1

Reagovat
DidusIneptus

3:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Y.N.W.A

3:0 jasná záležitost

Reagovat
eder

To se psalo i před asi čtrnácti dny, kdy přijížděli na Anfield lesníci. Byl bych opatrný, tohle je zrovna ten typ zápasu, který svádí k podcenění soupeře...

Reagovat
Y.N.W.A

může být, ale třeba před lesníkama jsem byl opatrný, měli skvělé výsledky a Liverpool ten víkend raději nedával na tiket... Bologna má mizerný start, LM je pro ně velký sousto a my LM nepodceníme...

Reagovat
eder

Tak snad budeš mít pravdu.

Reagovat
772jozef

0:1

Reagovat
JessePinkman

Tak hlavně nic nepodcenit a připsat si povinnou výhru.

Reagovat
avicii

Reagovat
Remt

Kde máte v plánu sledovat? Klasicky jen streamy? Na O2 mi to zas nenachází zápas, idioti.

Reagovat
Remt

beru zpět už jsem to tam našel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Dan Gubić

Hlúpy Slot nerotuje Dobehne ho to ako ETH v neskoršej fáze sezóny. Zvlášť keď má tak úzky káder. Blbec Slot, chce sa za každú cenu líškať chlebodarcom že vyhrá doma proti tragickej Bologni. Pritom do Januára fyzicky zmasakruje základnú 11-ku ktorú absolútne nerotuje. Lebo v Holandsku nemusel. Pitomec, že mu to nikto nepovedal že LFC hrá ťažkých 60+ zápasov v sezóne? Nie ako Feyenoord 40 z toho 30 proti tímom ako Excelsior a Willém Tilburg? Blázen.

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Právě jsem dojedl Bolonske spagety, můžeme jít na to

Reagovat
Kixi Syhimour

Krásnej gól , Salah, Nunez

Reagovat
Tromas

Pošle prosím někdo stream na Atletico ty kreténi z O2 ten zápas nevysílají

Reagovat
eder

No zatím nic moc, po góle Reds přestali hrát a naopak už mohli nějaký ten gól dostat. Já vím, že jsem asi náročný a nový trenér potřebuje nějaký čas, aby hráči zažili systém a sehráli se s ním, ale Bologni dovolují na Anfiledu domácí víc než dovolili AC na San Siru. Popravdě se mi to moc nelíbí. Chtělo by to dát druhý gól a hrát více v klidu, kontrolovat hru a držet balón. Takhle si akorát koledujeme o komplikace...

Reagovat
Dan Gubić

Treba pochváliť aj Bolognu, jedno z ak nie najkrajšie mesto v Itálii: napádajú výborne, vedia si aj v rýchlom pohybe prihrať. To sa ťažko bráni aj top tímom.

Reagovat
Dan Gubić

Už začínajú mať ťakžé nohy a to LFC po repre pauze čaká 7 zápasov za 21 dní. V januári musí Slot nakúpiť 1-3 najlepšie dvoch hráčov aby vydržali až do konca sezóny.

Reagovat
avicii

Zo začiatku to vyzeralo jasne, postupom času ale Bologna veľmi sympatický výkon a od nás nič moc..

A kvalita prenosu a hlavne zvuku na nova sport otrasný

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
martin.b

Salaha prostě nesundá

Reagovat
dantetomas

Nie, no

Reagovat
martin.b

Klasika

Reagovat
Greaber

Je to bůh, ale místní chcanky radějí uctívají sračky jako Havertz a Arteta

Reagovat
fenixLFC

salaaaaaaah

Reagovat
dantetomas

Oni v lete uniesli Gravenbercha mimozemstania a poslali naspat nejaku upgradovanu verziu?

Reagovat
avicii

Profesorsky výkon pričom sme si pár krát koledovali, v sobotu budeme potrebovať lepší výkon ako posledne dva

Reagovat
EL Gringo

Salah gól ako zo sezóny 17/18

Reagovat
eder

Super nástup, ale po rychlém gólu si nejspíš Reds mysleli, že už se Bologna dorazí sama. A málem se jim to stalo osudným. Sice teď po bitvě každý generálem, tři body a nula vzadu jsou fajn, ale zase tam byla kopa nepřesností a chyb. Ale abych jenom nekritizoval - je potřeba pochválit a vyzdvihnout hostující tým. Po té ustrašené první asi čtvrthodině předvedli sympatický a odvážný výkon a chvílemi hráli na půdě favorita více než vyrovnaný výkon.

Reagovat
eder

Mo je nejlepším africkým střelcem v Lize Mistrů. Včera předstihl Drogbu, Eto'o atd.

Reagovat
fff

Vykon nic moc, ale stacilo. Gravenberch mi pripomina Yayu Toureho ako si vie hodit loptu a vyviezt ju cez pol ihriska.

Reagovat
eder

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele