hlavní fáze, 2. kolo
01.10.2024 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Marko Arnautovic a Mehdi Taremi (© Gabriel BOUYS / AFP)

Inter potvrdil bod z Etihadu, drtivou kanonádu proti Zvezdě odstartoval Calhanoglu

Inter Milán navázal na venkovní remízu proti Manchesteru City a v druhém kole ligové fáze Ligy mistrů na San Siru zničil Crvenou Zvezdu 4:0. Výsledek jen podtrhl neradostnou bilanci hostů, kteří z 28 zápasů proti italským soupeřům vyhráli pouze tři.

Nevýrazný první poločas z obou stran rozzářil výjimečný gól Hakana Çalhanoğlua z 11. minuty. Přestože je turecký záložník známý kvalitou svých trestných kopů, málokdo by čekal, že jeho rána ze 30 metrů zamíří přesně do horního rohu branky Omriho Glazera. Zajímavostí je, že to byl první gól Interu z přímého volného kopu v milionářské soutěži po 14 letech.

Tento brzký úder však nedokázal otevřít hru, a tak si hosté do druhého poločasu udrželi těsný deficit. Nejblíže zvýšení vedení domácích byl před poločasem Henrich Mchitarjan, ten však ve slibné příležitosti přestřelil.

Pouhých devět dní po porážce v milánském derby to byl právě bývalý hráč AC Milán, kdo daroval Interu druhý gól a zpečetil tím osud hostů. Rade Krunič byl na hranici vlastního pokutového území odstaven Mehdim Taremim a íránský útočník předložil míč úplně volnému Arnautovičovi, který ho s klidem uklidil do branky.

Srbové již věděli, že to na vítězství nebude a Nerazzurri je ve zbývajících 30 minutách ještě více rozebrali. Nejprve se pět minut po svém příchodu na hřiště prosadil střídající Lautaro Martínez a v 81. minutě zmar Crvene Zvezdy dokonal Taremi, který z penalty vstřelil svůj první soutěžní gól za Inter, čímž zpečetil fantastický večer domácích.

Autor: Livesport.cz / Andrew Pickering

Komentáře (14)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Pepik1212

Inter Milán win

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
Lukáš Krejzar

4:1

Reagovat
Pepesma

3:1

Reagovat
DidusIneptus

0:1

Reagovat
lnterista

borci kde to sledovat? dekuji

Reagovat
Nuno čomes
Reagovat
lnterista

diky uz mi to jde..na tohle uz jsem starej

Reagovat
Nuno čomes

Dnes to není v TV no.

Reagovat
Nuno čomes

Hakan nááádherně!

Reagovat
Pepesma

mít Barca do rotace takovýho Arnautoviće, to by bylo jiný kafe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele