hlavní fáze, 1. kolo
17.09.2024 18:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Unai Emery (© AFP)

Aston Villa zahájila tažení milionářskou soutěží výhrou v Bernu

Fotbalisté Aston Villy zahájili nový formát Ligy mistrů venkovním vítězstvím 3:0 nad Young Boys Bern. Rozhodující trefu si na své konto připsal už ve 27. minutě Youri Tielemans, jenž se v klubových barvách prosadil v nové sezoně vůbec poprvé.

V historicky prvním vzájemném střetnutí měli zkraje duelu úřadující mistři švýcarské Superligy Young Boys blízko k dosažení branky, když Emiliano Martínez během úvodních 12 minut musel zneškodnit trestný kop Filipa Ugriniče a dorážku Ebrimy Colleyho. Druhý jmenovaný pak nedlouho poté poslal prudkou střelu milimetry nad břevno.

Ve 27. minutě se však Villa dostala do vedení, když Tielemans v další ukázkové akci z příručky trenéra Austina Macpheeho skvěle usměrnil míč od Johna McGinna do vzdálenějšího rohu branky.

Chvíli nato se Jacob Ramsey ocitl na listině střelců. Zbytečná zpětná přihrávka Mohameda Aliho Camary způsobila, že Ramsey mohl střílet do prázdné branky. O pět minut později to pro tým Unaie Emeryho málem dopadlo ještě lépe, Ollie Watkins se trefil z halfvoleje za Davida von Ballmoose, nicméně Young Boys pomohl VAR, který rozhodčímu Georgi Kabakovovi poradil, aby své původní rozhodnutí kvůli hře rukou zrušil.

Po změně stran byla opět lepší Villa. Kapitán Bernu v jeho brance znovu podržel svůj tým, když vytěsnil další Ramseyho pokus nad břevno. Přibližně 10 minut před koncem utkání hráči z Birminghamu znovu skórovali, ale bujaré oslavy střídajícího Jhona Durána byly předčasně přerušeny po hře rukou od Amadoua Onany. Přesto se hosté skutečně dočkali třetího gólu večera, když se druhý jmenovaný v 86. minutě trefil do dolního rohu.

Tři góly a tři body znamenají pro Villu perfektní start při jejím debutu v Lize mistrů. Emeryho svěřenci nyní odehrají tři zápasy Premier League, poté změří síly s Bayernem Mnichov.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (10)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
Coutinho10

OT: UCL Fantasy 24/25 - EF miniliga

Ahoj, obnovil jsem naší EF miniligu v ofiko UCL fantě na uefa.com, takže kdo má zájem se přidat, tak

link tu: https://gaming.uefa.com/en/uclfantasy/leagues/ydQWMP/004500750072006F0066006F007400620061006C002E0063007A/Coutinho10

případně kód: ydQWMP

GL všem

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
LaVolpe

Já teda viděl něco malých domů, ale tohle jsem ještě neviděl.

Reagovat
Spikous

to bol asi jeden z najkurióznejších gólov aké som videl

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Coutinho10

hrozný chyby od YBB

Reagovat
Spalovač šancí

Pěkné střely AV

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele