hlavní fáze, 2. kolo
01.10.2024 21:00 CET
7 : 1
(5:1)

Reportáž

Karim Adeyemi (© INA FASSBENDER / AFP)

Dortmund zasypal nebohý Celtic sedmi góly, Adeyemi se blýskl hattrickem

Borussia Dortmund v Signal Iduna Parku naprosto zdemolovala skotský Celtic 7:1. Rozhodnuto bylo prakticky už v prvním poločase, ve kterém domácí nastříleli 5 gólů. Hattrick zaznamenal dvaadvacetiletý Karim Adeyemi, dvě trefy si připsal i Serhou Guirassy. Díky impozantnímu skóre 10:1 a maximálnímu počtu bodů se BVB navíc dostala na průběžné první místo v tabulce.

V Dortmundu padaly branky hned od samého začátku. V 7. minutě otevřel skóre z penalty Emre Can, o dvě minuty později vyrovnal Daizen Maeda a za několik desítek sekund se k odraženému míči dostal Karim Adeyemi a domácí znovu vedli. Druhé rychlé vyrovnání se Celticu nepodařilo a BVB spustila gólovou symfonii.

Ve 29. minutě Adeyemi vypálil z hranice pokutového území, a přestože si brankář Kasper Schmeichel na balon sáhl, mimo tři tyče ho nevytěsnil. Uplynulo zhruba deset minut a Arne Engels uvnitř vápna fauloval Adeyemiho. Ač mohl mladý Němec završit hattrick, přenechal penaltu Serhouvi Guirassymu a ten zavěsil přesně do levého rohu. Adeyemi se hattricku dočkal o pár chvil později, když zpoza šestnáctky vyslal krásnou ránu, která zaplachtila přesně do sítě. V poločase světelná tabula ukazovala 5:1 a o výhře BVB pochyboval málokdo.

Zkraje druhé půle si hrdina Adeyemi přivodil svalové zranění a musel být vystřídán. Ani jeho odchod však svěřence Nuriho Sadina nezastavil od přidávání dalších branek. V 66. minutě si na přihrávku Nica Schlotterbecka naběhl Guirassy a zakončením na bližší tyč přidal šestou branku. Poslední gólovou tečku přidal deset minut před koncem Felix Nmecha střelou zevnitř pokutového území.

Pro Celtic se jedná o druhou nejtěžší porážku v klubové historii v rámci Ligy mistrů. Dortmund naopak protáhl svou úspěšnou sérii a v letošním ročníku všechna domácí soutěžní utkání vyhrál minimálně o 2 góly.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (9)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Lukáš Krejzar

3:0

Reagovat
Pepesma

3:1

Reagovat
Moshe Dajan

dostat pětku za poločas od nejhoršího Dortmundu za posledních 20 let

Reagovat
Pepesma

Reagovat
SledujuPráciTrenérů
Reagovat
Pony Slaystation

Hraje Dortmund se Slovanem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele