8. kolo
30.09.2024 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Villarrealu. (© AFP)

"Žlutá ponorka" díky Barrymu ukončila čekání na domácí triumf nad Las Palmas

Dva góly v závěru utkání pomohly Villarrealu překonat rozjetý Las Palmas a "Žlutá ponorka" si po výsledku 3:1 připsala první domácí výhru v LaLize nad Los Amarillos od října 2017. Strůjcem jejího úspěchu se stal Thierno Barry, jenž na první gól přihrál a ten rozhodující sám vstřelil.

Las Palmas rozhodně nevypadalo jako tým, který by okupoval dno tabulky, a soubor bez vítězství málem ohromil Villarreal bleskovým nástupem. Kanárci měli po 20 minutách vést o dva góly, ale Fábio Silva pálil z šesti metrů vedle, zatímco Ollie McBurnie nezaznamenal svůj první zásah v dresu Amarillos poté, co donutil k výbornému zákroku domácího brankáře.

Přestože se Villarreal pyšnil jednou z nejsilnějších útočných sil ligy, když před tímto střetnutím vstřelil 14 gólů v pouhých sedmi zápasech, nedařilo se mu prolomit robustní zadní řady soupeře. Ale byla to "Žlutá ponorka", kdo zakončil první dějství s větší naléhavostí v útoku. V závěru domácí otevřeli skóre, když Barry obešel svého strážce a přihrál do pokutového území Nicolasi Pépému, který vstřelil svůj první gól v LaLize od dubna.

Vedení Villarrealu nemělo dlouhého trvání, protože Las Palmas potřebovalo po změně stran necelé dvě minuty na vyrovnání poté, co Silva navázal na přihrávku Adnana Januzaje a překonal Condeho. Najednou hra ožila a Pépé se dostal do gólové šance, jenže ho v pokutovém území srazil Horkaš a rozhodčí Mario Lopez neměl jinou možnost, než nařídit penaltu. Brankář Amarillos však vše napravil a exekutora Álexe Baenu vychytal. V 84. minutě se ale přihlásil o slovo Barry, který poslal domácí pohotovým zakončením do vedení. V poslední minutě se na Estadio de la Cerámica slavilo ještě více poté, co si to Baena nasměroval na branku a přízemním pokusem překonal Horkaše.

Ačkoliv Villarreal měl nakročeno k další ztrátě s tímto soupeřem, díky příspěvkům Barryho a Baeny domácí neoblíbeného soka nakonec zdolali a vystoupali na třetí místo v tabulce. Osm zápasů bez vítězství zvyšuje tlak na trenéra Las Palmas Luise Carrióna, protože jeho tým nyní prohrál všechny čtyři venkovní zápasy v této sezoně.

Autor: Livesport.cz / Alex Waite

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele