9. kolo
05.10.2024 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Raya Vallecano. (© AFP)

Vallecano prodloužilo neporazitelnost, k vítězství mu pomohl dvougólový de Frutos

Jorge de Frutos z Raya Vallecano se poprvé v kariéře trefil v LaLize a pomohl svému týmu dvěma góly porazit Valladolid na jeho vlastním hřišti 2:1. Domácí tak utrpěli pátou porážku v šesti duelech. Los Franjirrojos naopak neprohráli v pátém utkání za sebou.

V předchozích třech zápasech Valladolidu padl v prvním poločase pouze jeden gól a v opatrném prvním poločase na Estadio José Zorrilla bylo jasné, proč tomu tak je. Jednu z mála vážnějších příležitostí měl hostující de Frutos, který pravačkou trefil boční síť.

Šéf Valladolidu Paulo Pezzolano, nespokojený s výkonem svého týmu v prvním poločase, poslal na hřiště po přestávce tři nové hráče včetně 21letého Raúla Mora. Útočníkovi stačilo pouhých šest minut, aby se koučovi odvděčil za důvěru, když se vydal podél postranní čáry a poté vrátil míč Selimu Amallahovi, který vstřelil svůj první gól v sezoně. Bohužel pro Pezzolana byl jeho mistrovský kousek brzy zapomenut, protože Rayo rychle odpovědělo zásluhou de Frutose. Bývalý hráč Levante si naběhl na elegantní míč Isiho Palazóna a poté odrazil míč o břevno do branky.

Když se duel přehoupl přes 70. minutu, hrozilo, že Valladolid obnoví svůj hubený náskok, když Mario Martín a Lucas Rosa donutili Augusta Batallu ke dvěma důležitým zákrokům v rychlém sledu. Domácí však museli litovat těchto nevyužitých příležitostí, když de Frutos v 80. minutě dokončil obrat Raya. Sedmadvacetiletý forvard si našel v malém vápně odražený balón a bez okolků jej napálil do sítě.

Vallecano nakonec v závěru odolalo náporu ze strany domácích a vybojovalo druhé venkovní vítězství v sezoně. Mezitím se tlak na Pezzolana zvyšuje poté, co se série jeho týmu bez vítězství protáhla na osm zápasů a tým z Valladolidu zůstává zakořeněný v sestupovém pásmu.

Autor: Livesport.cz / Ben Sully

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele