8. kolo
28.09.2024 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Takefusa Kubo (© AFP)

Real Sociedad letošní první domácí ligovou výhrou prohloubil krizi Valencie

Real Sociedad ukončil sérii čtyř po sobě jdoucích domácích porážek v La Lize, když v osmém kole v Reale Areně porazil Valencii 3:0 a uštědřil tak hostům čtvrtou venkovní porážku v řadě.

Pro domácí to byl skoro dokonalý start, jelikož se hned v osmé minutě o vedení postaral Takefusa Kubo, který na osmý pokus vstřelil svůj první gól proti Valencii. Los Ches se pokusili odpovědět první střelou na branku prostřednictvím Cristhiana Mosquery, ale jeho přízemní hlavičku po rohovém kopu pohodlně lapil Álex Remiro. Nejblíže ke druhému gólu byl opět Sociedad, když Ander Barrenetxea po volném přímém kopu nastřelil břevno.

Do druhého poločasu musela Valencia nastoupit mnohem důrazněji, což se jí také povedlo. Pepeluovu střelu na začátku druhé poloviny však znovu dobře přečetl Remiro. César Tárrega pak nedokázal z bezprostřední blízkosti zakončit ramenem mezi tři tyče a poslal míč do zámezí. Sociedad se však snažil připomenout, že je stále ve hře, když Aguerdův tvrdý pokus z dálky musel zneškodnit Giorgi Mamardašvili.

Gruzínský gólman pak zlikvidoval gólovou střelu střídajícího Orriho Óskarssona. Napodruhé byl však Mamardashvili bezmocný, když Óskarsson po rychlém brejku doklepl přihrávku Braise Méndeze do sítě. Islandský útočník pak po dalším rychlém protiútoku přidal třešničku na dortu, když se prosadil po výborné přihrávce Sergia Gómeze, který si připsal již druhou asistenci.

Z výsledku bude mít radost především domácí trenér Imanol Alguacil, který poprvé po více než sedmi letech vyhrál proti Valencii tři zápasy v řadě. Naopak Rubén Baraja bude pod ještě větším tlakem, jelikož jeho tým zůstává v sestupovém pásmu.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele