3. kolo
18.09.2024 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Betisu (© AFP)

Betis si v dohrávce poradil s Getafe. To dál čeká na výhru, stejně jako Letáček na první minuty

Fotbalisté Betisu vyhráli v dohrávce třetího kola La Ligy nad Getafe 2:1 a díky druhému triumfu v ročníku se posunuli na šestou příčku. Dvěma góly zařídil první úspěch svého týmu před vlastními fanoušky v sezoně argentinský záložník Giovani Lo Celso. Naopak hosté nevyhráli ani v pátém zápase sezony a se třemi body jsou na sestupové 18. příčce. Český brankář Jiří Letáček se ani tentokrát v bráně madridského týmu neobjevil a na premiéru v La Lize stále čeká.

Hned v úvodu napřáhl z 25 metrů Lo Celso, jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Zanedlouho se po rychlém kontru Betisu k odraženému míči dostal Abde Ezzalzouli, ale brankář David Soria výborným zákrokem jeho šanci zneškodnil. Ještě větší příležitost měl Ezzalzouli o pár minut později, Soria však jeho pokus vyrazil i vsedě. V závěru první půle mohl otevřit skóre Lo Celso, který po povedeném úniku mířil jen těsně vedle brány.

Soria dlouho čaroval také ve druhé půli. Vyrazil i pokus Diega Llorenteho z bezprostřední blízkosti, jeho spoluhráč Luis Milla však po hodině hry v pokutovém území fauloval Vitora Roqueho a Lo Celso nařízenou penaltu bezpečně proměnil. V 74. minutě se pak stejný hráč prosadil přesnou střelou z hranice pokutového území podruhé. Getafe v nastavení druhé půle ještě vykřesalo naději zásluhou Maura Arambarriho, Betisu se ovšem podařilo vedení do konce zápasu udržet.

Domácí kouč Manuel Pellegrini si tak na konto připsal 490. vítězství v La Lize. Getafe bude o první výhru v sezoně bojovat v neděli na svém hřišti s Legaňes, Betis v neděli přivítá Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele