10. kolo
20.10.2024 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Mallorky (© Rafa Babot / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Muriqi se vítězným gólem Vallecanu postaral o setrvání Mallorky v boji o pohárovou Evropu

Mallorca zvítězila v rámci 10. kola LaLigy na vlastním hřišti nad Vallecanem 1:0. Vítězný zásah si připsal Vedat Muriqi, jenž tak oslavil návrat po kratší odmlce vinou svalového zranění. Los Piratas se díky triumfu posunuli v neúplné tabulce na pátou příčku, která zajišťuje účast minimálně v Evropské lize. Madridský celek naopak přišel o impozantní sérii, když pět zápasů v řadě nepoznal hořkost porážky.

Domácí se mohli ujmout vedení už po dvou minutách, když se střela Roberta Navarra z hranice pokutového území odrazila od pravé tyče. Pak si Los Piratas vytvořili další slibnou příležitost, když byl na konci povedeného centru nekrytý Muriqi, jehož hlavička skončila nad břevnem. Další nadějný pokus Kosovana z přímého kopu pak Augusto Batalla vyrazil. Svěřenci Jagoby Arrasateho si nadále vytvářeli větší šance a těsně před přestávkou se Navarro dostal k míči po dlouhém autu do pokutového území, ale jeho střelu vytěsnil Batalla.

Čtrnáct bodů z devíti zápasů byl před výkopem nejlepším výsledkem Mallorky v nejvyšší soutěži od sezony 2009/10. Los Piratas byli ve druhém poločase rozhodně lepším týmem. Nebezpečný pokus Cyleho Larina byl zneškodněn pohotovým Batallou, poté si gólman Vallecana poradil i s ránou z dílny Johana Mojicy. Mallorca pokračovala v tlaku, který se nakonec zúročil necelých 15 minut před koncem, když se po rohu střídajícího Daniho Rodrígueze vyhoupl nejvýše do vzduchu Muriqi a překonal Batallu.

Střídající Antonio Sánchez mohl v poslední minutě nastaveného času zvýšit vedení, ale jeho zásah byl nakonec odvolán kvůli ofsajdu. Mallorca si výhru i tak pohlídala a zůstává jedním ze dvou týmů v LaLize, které v této sezoně ještě neztratily ani bod po vstřelení prvního gólu. Díky pátému vítězství v sezoně se Mallorca posunula na pátou pozici, zatímco Rayo zůstává v ligové tabulce deváté a na příčky zajišťující pohárovou Evropu ztrácí čtyři body.

Autor: Livesport.cz / Tom Pritchard

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele