5. kolo
16.09.2024 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Rayo Vallecano. (© AFP)

Vallecano doma zdolalo Osasunu potřetí v řadě. James Rodríguez se dočkal debutu

Vallecano využilo v rámci pátého kola LaLigy výhody domácího prostředí ke zdolání Osasuny 3:1. Poprvé od roku 1995 si tak Rayito užili oslavy třech domácích ligových výher ve vzájemných střetnutích se soupeřem z Pamplony v řadě, díky čemuž se posunuli na průběžnou osmou příčku. Fanoušci Vallecana se navíc dočkali prvních minut Jamese Rodrígueze v novém dresu.

Jedinou střelu na branku v prvních 20 minutách vyslal Bryan Zaragoza, jehož pokus pohodlně zneškodnil domácí brankář Augusto Batalla. Následně hráč hostující z Bayernu našel nádhernou přihrávkou Raúla Garcíu, ten ale nedokázal vystřelit, protože ho v pokutovém území stáhl k zemi Abdul Mumin. Poněkud překvapivě se však hosté penalty nedočkali, místo toho dostali Zaragoza i manažer Osasuny Vicente Moreno žlutou kartu za protesty.

Zaragoza i nadále hrozil, úvodní branku utkání ale nakonec obstaral jeho kolega García, jenž nastoupil poprvé v této sezóně. Předchozí pocit křivdy si vynahradil skvostným zásahem, když nechytatelným volejem ze střední vzdálenosti překonal Batallu a umlčel domácí příznivce.

Kouč Los Franjirrojos Iňigo Pérez byl nepochybně frustrován výkonem svého týmu proti klubu, v němž ukončil svou hráčskou kariéru. O přestávce však k žádné změně nedošlo, přestože na svůj debut stále čekal nedávno podepsaný Rodríguez. Místo něj v 50. minutě překvapivě vyrovnal Abdul Mumin, který z obtížného úhlu efektivně vymetl šibenici.

Pérez vycítil příležitost chopit se iniciativy a nasadil Isiho Palazóna a Jorgeho de Frutose. Zejména Palazón měl na hru domácích pozitivní vliv. Po jeho přihrávce zakončoval Sergio Camello, jeho střelu ale Sergio Herrera vyškrábl. Palazón byl následně sám blízko gólu, gólman však jeho dalekonosný pokus vytěsnil mimo tři tyče. Nakonec byl střelcem vítězné trefy Andrej Ratiu v 66. minutě, kdy mu sedla střela zpoza vápna.

V posledních minutách se na hřiště dostal Rodríguez, který byl příznivci na stadionu fantasticky přivítán. Výsledek korunoval v 95. minutě Unai López po rychlém protiútoku. Osasuna si tak v LaLize osvojila 11. příčku, 21. září bude chtít znovu ochutit pocit z výhry proti Las Palmas. Rayo se o den později utká s městským rivalem Atlétikem.

Autor: Livesport.cz / Alex Bowmer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele