9. kolo
06.10.2024 14:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Cristhian Stuani rozhodl o výhře Girony. (© Eric Alonso / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

O výhře Girony rozhodla penalta po faulu na Krejčího. Athletic vlastní pokutové kopy neproměnil

Girona zvítězila v devátém kole LaLigy na vlastním hřišti nad Athleticem 2:1. Rozhodující zásah přišel v deváté minutě nastavení z penalty, kterou vybojoval Ladislav Krejčí. Český reprezentant odehrál potřetí v řadě celých 90 minut. Hosté hned třikrát neuspěli z penaltového puntíku, jednu ze dvou penalt totiž kopali opakovaně.

První velkou šanci zápasu měli hosté, když Paulo Gazzaniga špatně přihrál Miguelovi Gutiérrezovi a levý obránce pod tlakem nabil Álexi Berenguerovi, který z bezprostřední blízkosti přestřelil. Berenguer měl poté příležitost toto zaváhání odčinit, když vybojoval penaltu poté, co spadl přes nataženou nohu Arnaua Martíneze. Gazzaniga však jeho slabý pokutový kop zneškodnil.

Za hosty byl blízko gólu Gorka Guruzeta, když po krásné přihrávce Oihana Sanceta pálil z voleje vede. V 39. minutě udeřili domácí, když plachtící centr Yásera Asprilly prošel až do branky. Svěřenci Ernesta Valverdeho však okamžitě vyrovnali. Na Berenguerův nádherný pas si naběhl Sancet a poslal míč do branky.

V úvodu druhého poločasu fauloval v pokutovém území Arnaut Danjuma Iñakiho Williamse. Ten se postavil i k zahrávání pokutového kopu, ale neuvěřitelně selhal. Gazzaniga byl však při zákroku postaven před brankovu čárou a opakovaný pokus si vzal na starost Ander Herrera, ale ani on nedokázal brankáře překonat.

Girona povzbuzená fantastickým výkonem svého gólmana převzala aktivitu a v závěru dostala po faulu na Krejčího i ona možnost zahrávat pokutový kop. Stuani dokázal to, co se předtím nepodařilo třem jeho soupeřům, a rozhodl o výhře domácích.

Autor: Livesport.cz / Alex Bowmer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele