9. kolo
05.10.2024 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Jofre Carreras zajistil výhru Espanyolu. (© Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Espanyol dokázal proti Mallorce po třech porážkách v řadě opět zvítězit

Espanyol dokázal v devátém kole LaLigy v domácím prostředí porazit Mallorku 2:1. Po třech porážkách v řadě se tak Periquitos díky triumfu posunuli na průběžné dvanácté místo ve španělské nejvyšší soutěži. Za domácí se trefili Marash Kumbulla a Jofre, celé utkání odehrál Alex Král.

Hráči Espanyolu měli po návratu do LaLigy slibný start, ale třemi porážkami v řadě se rychle vrátili na zem a v ligové tabulce se výrazně propadli. Na RCDE Stadium však vstřelili šest ze svých sedmi ligových gólů a to jim možná dodalo sebevědomí, i když nastoupili bez zástupce kapitána Javiho Puada, který má na kontě tři z nich. Po opatrném úvodu přišla v 18. minutě první branka. Carlos Romero zahrál přímý volný kop nakrátko a zmátl tím hostující obranu. Jofre poté levou nohou poslal přesný centr na Kumbullu, který se trefil zblízka hlavou.

Bylo to poprvé v této sezóně, kdy domácí o poločase vedli. Mallorca byla bez střely na branku. Po čtyřech výhrách z posledních pěti utkání mohli hostující fanoušci očekávat zlepšení výkonu, ale byli to domácí, kdo chvíli po návratu ze šaten znovu skórovali. Romero se ocitl sám na levé straně a měl dostatek času na to, aby zpracoval míč a připravil gólovou příležitost. Na jejím konci byl Jofre, který se prosadil podruhé v tomto ročníku.

Mallorce se podařilo snížit díky Cyleovi Larinovi, který se po rohovém kopu prosadil na zadní tyči a vstřelil svůj druhý gól v řadě. Mallorca ale nakonec vyrovnat nedokázala, což znamená, že její třízápasová série venkovních vítězství končí a v lize zůstává šestá. Co se týče Espanyolu, vítězství ho vyneslo na 12. místo v tabulce LaLigy.

Autor: Livesport.cz / Tom Thornton

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele