15. kolo
09.12.2012 19:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Falcao znovu řádil, odneslo to Deportivo

Pětihvězdičková show v podání Radamela Falcaa rozhodla o jednoznačné výhře Atlética Madrid nad Deportivem La Coruňa. Kolumbijský kanonýr opět potvrdil své kvality a hned pěti zásahy přispěl ke konečnému výsledku 6:0.

Nejprve poslal v průběhu první půle domácí do vedení Diego Costa a poté již ve stylu one-man show ovládl hřiště Falcao. Ještě před odchodem do kabin stihl "El tigre" vsítit dvě branky a po změně stran navázal přesně tam, kde skončil v první pětačtyřicetiminutovce. Proměněnou penaltou a dalšími dvěma góly ze hry stanovil svůj celkový počet branek v této ligové sezoně již na devatenáct! Na jeho kanonádě se jistě podepsaly početné absence v obraně hostů - chyběli stopeři Marchena, Ze Castro i Aythami, čehož "Atleti" náležitě využívali. Nezkušená dvojice Roderick a Insua neměli sebemenší šanci zastavit útoky, valící se jeden za druhým.

V Evropské lize proti Plzni sice Diego Costa pohořel, když se nechal zbytečně vyloučit, ovšem proti Deportivu na sobě nic z toho nedal znát. Po Kokeho rohovém kopu to byl on, kdo prudkou hlavičkou otevřel skóre. Během první půlhodiny ještě La Coruňa dokázala hrozit a vytvářet si šance, jenže hlavička Valeróna trefila pouze tyč. Španělský záložník byl přitom po přihrávce Rikiho úplně osamocen a může si vyčítat, že nemířil lépe. Jen chvíli poté totiž udeřil na druhé straně Falcao svým prvním gólem večera. Asistentem byl znovu Koke, jenž jihoamerického útočníka vyslal do úniku, a brankář Aranzubia byl překonán podruhé.

Tři minuty před koncem první půle bylo již vedení domácích třígólové, a to brilantním způsobem. Falcao tentokrát ze svého repertoáru vytáhl volej zpoza šestnáctky, který zamířil neomylně to pravého horního rohu branky. Po uvolněném úvodu druhého poločasu si připsal bývalý střelec Porta hattrick, když byl v pokutovém území faulován Roderickem a sám nařízenou penaltu jistě proměnil. Čtvrtá branka přišla záhy, tentokráte Kolumbijec doklepl z metru do prázdné brány střelu Turana. Ani tehdy však Falcao neměl dost a v 71. minutě přidal svou pátou branku večera, když využil odevzdaného bránění zlomeného Deportiva a přízemní střelou z hloubi pokutového území znovu překonal Aranzubiu.

Výhra 6:0 potvrdila pětibodový náskok Atlética na třetí Real Madrid, na druhé straně šestý zápas v řadě bez vítězství odsuzuje Deportivo k poslednímu místu v tabulce.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
OVi.77

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

docela golostroj

Reagovat
Ranoth

Falcao je neskurecnej,

Reagovat
smazaný uživatel

Už se na něj těším v dresu Chelsea, kam v lednu přestoupí

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš, že to klapne?

Reagovat
smazaný uživatel

nestrašte

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ano ... Chelsea nutně potřebuje efektivního forwarda, Abra má o Falcaa dlouhodobý zájem a je za něj ochoten zaplatit byť i 50 mega a protože Atlético má momentálně finanční problémy, divil bych se se, kdyby ho nakonec nepustili...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Falcao fakt vyzerá solidne.... Veľmi sympatický klub Atletico. Podľa mňa sa im darí pretože pristupujú ku svojej práci ako ku zábave a každý bojuje ako keby boli celok. jeden...vidieť na nich tú súdržnosť. Najviac som si to všimol v zápase proti chelsea v superpoháre. Držím im palce a nech sa im darí takto ďalej.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvqjfy_www-online-soccer-ru-atletico-madrid-6-0-deportivo-all-goals_sport?start=372

Falcao nesmí odejít. Přesně takové hráče Atlético a Primera división potřebuje a byla by chyba zakopat se někde v Chelsea. S Falcaem v sestavě by Atléti mohli dosáhnout v budoucnu i na titul a klidně i na triumf v Champions league.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele