35. kolo
09.05.2009 22:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia kráčí do Ligy mistrů

Valencia uštědřila na domácí půdě lekci Realu Madrid, který se nedokázal vzpamatovat z debaklu s Barcelonou. Los "chés" se udrželi v boji o Ligu mistrů, zatímco Bílému baletu už o nic nejde a nejradši by byl, aby pro něj sezóna už skončila. Porážkou se otevřela cesta pro Barcelonu, která v případě zítřejšího triumfu proti Villarrealu oslaví po třech letech ligový titul.

Valencia nedala na Mestalle Realu šanci a oplatila mu i s úroky prohru z počátku roku. Před pátým Atléticem a šestým Villarrealem má před zítřkem náskok čtyř bodů a do účasti v Lize mistrů má dobrou výchozí pozici. Naopak Real se zřejmě již spokojil s druhým místem a čeká na "spasitele" Péreze.

Domácí nastoupili na levém beku s Alexisem, stoperskou dvojicí Maduro - Albiol a na pivotu se vedle Baraji objevil Marchena, zbytek sestavy byl podle předpokladů. Hosté z Madridu nasadili do středu pole Gaga s Javi Gardou, což se neukázalo jako dobrý tah.

"Netopýři" se do zápasu opřeli a hned v 5. minutě zneškodňoval Casillas prudkou hlavičku Baraji. O dvě minuty nato střílel z přímého kopu Villa, ale jeho pokus šel těsně vedle. Neujala se ani další hlavička Barajy, nicméně střed pole Realu hořel. Vysunutí Villy předvídal Casillas.

Valencia laxnost Madridu však brzy potrestala. Po přihrávace Villy se trefil bývalý hráč Realu Mata a ve 29. minutě otevřel skóre. O dvě minuty později střílel opět těsně vedle Villa. Následující minutu ovšem už Mestalla vybuchla radostí podruhé, poté, co chyboval Iker Casillas, který podcenil střelu Silvy.

Domácí měli proti bezzubým hostům i nadále převahu. Ve 37. minutě mohl vidět červenou Alexis za faul na Robbena, ale zůstalo u žluté. Dvě minuty před poločasem vyrazil dobře mířenou střelu Maty na roh Casillas. Do kabin šli samozřejmě spokojeněji domácí.

Druhé dějství začalo dalekonosnou střelou Silvy a pěkným průnikem Joaquína, který vyškolil Heinzeho a Metzeldera, ale jeho přihrávku poslal vysoko nad Villa. První střelu vyslali hosté až v 52. minutě, kdy pálil Robben do boční sítě. "Netopýři" odpověděli šancí Barajy, který po narážečce s Villou přestřelil.

Další střelou Realu byl pokus Higuaína, ale César v brance si s ním poradil. V 66. minutě vyslal střídající Pablo Hernández krásný centr, ale jeho spoluhráči na něj nedosáhli. Vše si Valencia vynahradila o dvě minuty nato, když se nádherně z voleje k tyči trefil Baraja.

V 74. minutě mohl zvýšit Villa, ale Ramos mu radost překazil. Posledními významnějšími momenty zápasu byla neodpískaná penalta po faulu Sergia Ramose na Pabla Hernándeze. Druhým bodem byla střela dalšího náhradníka Vicenteho, kterou s obtížemi Casillas zneškodnil. Labutí písní Bílého baletu byla střela Robbena lapená Césarem.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o nic sice nejde, ale natrhnout netopýrům blánu by špatné nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že jde ! Valencii o LM - 2:1 !!!

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

hmm newím ale Valca nedostala od Barcy doma 6 golu že ?

myslím že to zvládnem tak 2 :1 (Villa.pen.,Vicente - Raúl)....

Reagovat
smazaný uživatel

můj tip 1-0 VILLA z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Háááá

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie real

Reagovat
smazaný uživatel

krasne .. Valencie in my heart

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele