hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Adam Hložek (© DANIEL ROLAND / AFP)

Hoffenheimu se investice do Hložka začíná vyplácet, český útočník dvěma góly pokořil Dynamo Kyjev

Fotbalisté Hoffenheimu ve druhém kole hlavní fáze Evropské ligy porazili díky dvěma gólům Adama Hložka Dynamo Kyjev 2:0. Český útočník se tak prosadil v posledních dvou soutěžních duelech již potřetí a před blížícím se reprezentačním srazem potvrdil výbornou formu. Z tuzemských hráčů se na hřišti kromě něj představil ještě střídající Pavel Kadeřábek.

Po prohře 0:3 s Laziem chtělo Dynamo v Německu napravit svou reputaci. Hosté navíc začali solidně, když Volodymyr Bražko prudkým dalekonosným pokusem provětral konečky prstů Olivera Baumanna. Přestože Dynamo hrozilo v útoku, jeho zadní linie ukázala známky slabosti, když umožnila Andreji Kramaričovi vypálit těsně vedle. Jen o chvíli později se projevila slabost obrany Dynama znovu, když Hložek dostal čas a prostor k tomu, aby uklidil do branky centr Valentina Gendreyho.

Před druhým inkasovaném gólem v rychlém sledu pak hosty zachránil Heorhij Buščan, jenž zlikvidoval pokus Kramariče. Domácí se snažili pojistit si svůj náskok také po změně stran, což se jim nakonec přece jen vyplatilo. Hložek si při pohledné kombinaci vyměnil míč s Kramaričem a přesnou ranou z hranice pokutového území k tyči zaznamenal svou druhou branku v zápase.

Svěřenci Pellegrina Matarazza se nespokojili s dvougólovým vedením a zahrozili znovu, když střelu mladíka Toma Bischofa vyrazil dobrým zákrokem Buščan. Střídající Marius Bülter a Bischof pak nastřelili břevno, když se sebevědomí domácí snažili hosty definitivně dorazit. Hoffenheim se nakonec musel spokojit s dvougólovým rozdílem, který mu zařídil první výhru v hlavní fázi. Dynamo naopak musí přemýšlet, neboť prohrálo podruhé v řadě.

Autor: Livesport.cz / Ben Sully

Komentáře (10)

Přidat komentář
Robbie

Ten by se chytil tak na Dynamu České Budějovice

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Pokud by hrál Hranáč, tak ne.

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
Salfovic

Snad mu úkáčka zatlačí oči

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Lewandowski

4:3

Reagovat
KnoxXx

Hlozan zasa potvrdzuje, kto je najlepsi cesky utocnik sucasnosti

Reagovat
kasparko

Aspon jemu se po prestupu dari, Kuchta v Dansku zatim nic, vzdy jde v 60 minute dolu.

Reagovat
Werkrider

Hezky Hložan, přál bych si aby to byl začátek opravdového vzestupu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele