hlavní fáze, 1. kolo
26.09.2024 21:35 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Brennan Johnson a Dominic Solanke (© AFP)

Oslabený Tottenham si bez větších problémů dokráčel proti Karabachu pro tři body

Fotbalisté Tottenhamu sice museli de facto celý zápas hrát v deseti, i tak ovšem potvrdili svou kvalitu a návrat do hlavní fáze Evropské ligy po čtyřech letech oslavili vítězstvím 3:0 nad Karabachem. Ázerbájdžánský mistr svou šanci na zdramatizování zápasu v podobě pokutového kopu nevyužil.

Začátek zápasu se kvůli problémům s dopravou o pár desítek minut opozdil, přesto bylo o zábavu postaráno již od úvodního hvizdu. Už v sedmé minutě totiž Radu Dragusin špatně zpracoval míč, Juninho ho lehce obral a nabral směr branka. Dragusin neviděl jiné řešení a zezadu stáhl unikajícího Brazilce k zemi. Jelikož byl útočník už za obranou, neměl rozhodčí jinou možnost, než poslat rumunského beka do sprch.

Kohouti i v deseti individuálně Karabach převyšovali. Hosté se snažili hrát opatrně ze zadních řad, ale to se jim šeredně nevyplatilo. Ve 12. minutě sebral míč po nepřesné přihrávce Dominic Solanke, přihrál lépe postavnému Brennanu Johnsonovi, a ten poslal míč do dolního rohu branky Mateusze Kochalskiho.

Po změně straně bylo v Londýně ještě veseleji. Na roh Dejana Kulusevskiho si na zadní tyči naskočil Pape Matar Sarr a rázem to bylo o dvě branky. Karabach se mohl vrátit do hry v 58. minutě. Yves Bissouma fauloval ve vlastním vápně a hostům se naskytla příležitost v podobě pokutového kopu. Toral Bayramov ale trestuhodně přestřelil. Defenziva Tottenhamu byla však ještě pěkných pár minut zmatená. Do zajímavých šancí se dostali Juninho a Bayramov, oba své šance zbytečně místo střely překombinovali.

Finální tečku pak přidal Solanke, k němuž se dostala vyražená rána vyslaná Heung-min Sonem, a Angličan jednoduchou dorážkou zvýšil na konečných 3:0. Zápas tak rozhodla produktivita, které bylo na straně hostujícího celku žalostně málo. Londýňané naopak využili nabídnuté šance a došli si pro vítězství a první tři body do tabulky.

Autor: Livesport.cz / Duncan Hewitt

Komentáře (6)

Přidat komentář
Amon

Vicario - Gray, Dragusin, Van de Ven, Davies - Bissoumna, Sarr, Bergvall - Werner, Solanke, Moore

Reagovat
Lukáš Krejzar

5:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
SunFells

Ohohohou hohohohohohou.

Reagovat
Cobra

Stream?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele