hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 18:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Valentin Castellanos (© ANDREAS SOLARO / AFP)

Lazio přejelo Nice a zůstává stoprocentní

Lazio navázalo na jasné vítězství s Kyjevem a znovu zvítězilo tříbrankovým rozdílem. Ač byli hosté z Francie více na balonu, nedokázali si vypracovat slušné šance, zatímco domácí celek vyšponoval svou efektivitu na maximum. Nice kvůli prohře 1:4 navíc spadlo z míst zajišťujících postup do další fáze soutěže.

Římané byli od prvních minut nebezpeční, jen v prvních 15 minutách trefili břevno nejprve Taty Castellanos a po něm Matías Vecina. Tlak domácích nepolevoval a ve 20. minutě sklidil ovoce Španěl Pedro. Po jím zahraném rohu si naběhl do pokutového území, dostal se k míči a zakončil do horní části branky.

Francouzi se pomalu začínali dostávat do hry, ze sedla je ovšem srazil znovu Pedro. Přihrávkou za obranu našel Castellanose, který překonal v přímém souboji brankáře Marcina Bulku. Pedro si tak v prvním poločase ke gólu připsal i asistenci. Nice ovšem rychle snížilo po souhře Youssoufa Moukoka s Jeremiem Bogou. Druhý jmenovaný pár minut před poločasem zamířil přesně do vzdálenějšího rohu.

Zkraje druhé půle ukázalo Nice několik náznaků slibných akcí, hlavní slovo měli ale znovu domácí. Klid v malém vápně ukázal Castellanos, který se s míčem u kopačky dokázal vysmeknout třem obráncům a znovu poslal Lazio do vedení o dvě branky.

Definitivně naděje hostů pohřbil sám gólman Bulka, který ve vápně srazil všudypřítomného Castellanose. Penalty se ujal Mattia Zaccagni a necelou půlhodinu před koncem zvýšil už na 4:1. Poslední fáze zápasu se obešla bez většího vzrušení, jelikož ani jeden z celků za rozhodnutého stavu nechtěl riskovat zranění.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Lewandowski

3:0

Reagovat
Pipo123

Oleeeee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele