hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Royale Union SG - Bodö/Glimt. (© BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP)

Neproduktivní Royale Union nedokázal přetlačit norského soupeře

Bodö po překvapivém vítězství nad Portem dokázalo bodovat i ve druhém kole Evropské ligy, tentokrát na půdě Royale Unionu. Řada spálených šancí vyústila v bezbrankovou remízu, se kterou budou ovšem určitě spokojenější hosté.

Papírové předpoklady určily jako mírného favorita duelu domácí Belgičany, kteří se to snažili potvrdit od úvodních minut. V prvních šancích se ocitli Noah Sadiki a Kevin Rodríguez, ani jeden však se svou šancí nenaložil nijak bravurně. Vidět byl i pravý obránce domácích Alessio Castro-Montes. Nejprve centrem pobídl Franja Ivanoviče, ten ale hlavičkoval nad, poté z rohu našel Kokiho Mačidu, japonský reprezentant však mířil vedle.

Na první vážnější akci norského mistra diváci čekali téměř půlhodiny. Po krásné kombinaci na levé straně se ke střele dostal Philip Zinckernagel, stejně jako Mačida na druhé straně branku netrefil. Hosty pak dvakrát zachránil gólman Nikita Haikin, nejprve poté co Ousseynou Niang prošel lehce obranou, podruhé chytil střelu Rosse Sykese.

Druhý poločas se odrážel ve světle toho prvního. Domácí měli více ze hry, ale trápilo je zakončení. Postupně šance pálili Sykes, Rodríguez i Castro-Montes. S blížícím se koncem mohl výhru pro Bodö vystřelit Zinckernagel, ale ve finální fázi špatně zpracoval míč, dal prostor obraně pro návrat a jeho střela byla nakonec zablokována.

Royale Union s výsledkem být spokojený rozhodně nemůže. Jediným pozitivním aspektem je fakt, že domácí udrželi čisté konto ve čtvrtém po sobě jdoucím soutěžním zápase. Bodö naopak vyválčilo cenný bod a drží se na skvělém 14. místě Evropské ligy.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Lewandowski

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele