hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 18:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Hráči Anderlechtu (© ANDER GILLENEA / AFP)

Anderlecht šokoval Real Sociedad a odvezl si z Baskicka tři body

Anderlecht ve druhém kole Evropské ligy porazil Real Sociedad 2:1, a připsal si tak první vítězství proti španělskému soupeři od listopadu 1984.

Imanol Alguacil obměnil oproti poslednímu vítěznému utkání La Ligy proti Valencii kompletní sestavu kromě brankáře. Domácí byli v utkání favorité a svou roli začali naplňovat již po pěti minutách, když si nadýchaný centr Umara Sadiqa našel ve vápně Pabla Marina a ten svým prvním gólem v dresu Realu Sociedad pohotově otevřel ranou k tyči skóre.

V dalším průběhu první půle ovšem belgický celek zvýšil svoji aktivitu a ještě do přestávky otočil nepříznivý vývoj duelu. Krátce před půlhodinou hry vybídl Anders Dreyer ke skórování Luise Vázqueze, jenž příležitostí vyrovnat nepohrdl a rázem to bylo 1:1. Ve 40. minutě už hosté dokonce vedli. Brais Méndez se pokusil odvrátit Dreyerův trestný kop, jenže si počínal tak nešťastně, že se míč dostal k Théovi Leonimu a ten krásně usměrnil svoji střelu mimo dosah Álexe Remira. V úplném závěru první části se pak mohlo měnit skóre na obou stranách, Dreyera ale vychytal pozorný Remiro a pokus Orriho Óskarssona orazítkoval břevno hostující brány.

Imanol na nepříznivý stav reagoval před úvodem druhé půle trojím střídáním. Jeho tým si následně vypracoval několik příležitostí, avšak Nayef Aguerd, Óskarsson a Takefusa Kubo během tří minut bohužel pro domácí netrefili branku. Domácí tak dál pokračovali v útočné aktivitě, hostující brankář Colin Coosemans byl ovšem pozorný. Anderlecht se poté osmělil k několika útočným výpadům. Pojistit vedení mohl hostům například Yari Verschaeren, tváří v tvář Remirovi ale jeho branku přestřelil.

Real Sociedad zkoušel nepříznivý vývoj zlomit ještě v úplném závěru, avšak neúspěšně. Domácí svoji další snahu v kýženou vyrovnávací branku nepřetavili, a tak se v Baskicku zrodilo překvapení. Pro domácí znamená tato ztráta komplikaci v dalším vývoji tabulky Evropské ligy, naopak Anderlecht zůstává dále stoprocentní.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
Lewandowski

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele