hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 18:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Erik Botheim (© TOFIK BABAYEV / AFP)

Botheim otočil zápas a dotáhl Malmö k prvním bodům

Soupeř pražské Sparty z předkola Ligy mistrů napravil úvodní porážku s Rangers a do Švédska veze z Baku všechny tři body po výhře 2:1. Přestože domácí Karabach vedl už po čtvrthodině hry, ze zápasu nakonec nic nevytěžil. Hlavní hvězdou utkání se stal norský útočník Erik Botheim, který se prosadil v obou poločasech.

Historicky první zápas mezi Karabachem a Malmö střelecky otevřel v 15. minutě Brazilec Juninho. Nejprve se uvolnil od bránícího hráče a poté překonal vybíhajícího Johana Dahlina po hezké přihrávce Abdellaha Zoubira. Domácím radost ovšem moc dlouho nevydržela, jelikož o čtyři minuty později srovnal krásnou střelou vnější stranou kopačky Erik Botheim.

Jedinou šanci ve zbytku prvního poločasu měl Isaac Kiese Thelin, který se dostal do zajímavé pozice uvnitř pokutového území. Jeho technický pokus ovšem vyškrábl brankář Karabachu Fabijan Buntič.

Švédský celek vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně a po dvou minutách šel do vedení. Lasse Berg Johnsen našel skulinku v obraně domácích, vyslal do úniku Botheima a ten si poradil na výbornou. Za 10 minut ale mohlo být všechno jinak. Téměř identicky jako Botheim si nabíhal střelec první branky domácích Juninho. Ten dostal přihrávku a překonal brankáře, jenže po následném přezkoumání byl odhalen ofsajd při Brazilcově náběhu.

Zoubir v samotném závěru trefil ještě tyč, na vítězství Malmö už to však nic nezměnilo. Karabach po dvou prohrách zůstává zatím u dna tabulky a o postup bude muset pořádně zabojovat.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Lewandowski

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele