hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Daniel Birligea rozhodl o výhře FCSB. (© Daniel MIHAILESCU / AFP)

PAOK nevyužil půlhodinovou přesilovku. FCSB dobylo hřiště v Soluni

FCSB zaznamenalo teprve čtvrté vítězství v posledních 41 zápasech v hlavní fázi evropských pohárů, když si ve druhém kole Evropské ligy poradilo po jediné trefě obstarané Danielem Birligeou s týmem PAOK Soluň. Domácím na zvrat nestačila ani 34 minut dlouhá přesilovka.

PAOK je poslední dobou v evropských duelech při chuti. V posledních 10 domácích zápasech totiž nasázel 30 gólů a své ofenzivní kvality prokazoval také v úvodu zápasu proti rumunskému FCSB. Stefan Tarnovanu se tak musel v hostující bráně pořádně činit, když na začátku utkání odolal pokusu Baby Rahmana. Proti střele agilního Taisona ho pak zachránila tyč.

Po půl hodině hry ukázali svůj ofenzivní potenciál i hosté, když přímý volný kop Adriana Suta zneškodnil Dominik Kotarski. Následně se opět připomněl Taison, který se prodral do zakončení po chybě Valentina Creta. Ani tentokrát však Tarnovana nepřekonal. Domácí své příležitosti neproměnili, a tak se skóre měnilo na druhé straně. V prvním dějství se nastavovalo devět minut, čehož hostující celek dokonale využil. Minutu před odchodem do kabin totiž našel Darius Olaru přihrávkou Birligeu, jenž přesnou ranou do levého dolního rohu brány otevřel gólový účet utkání.

Po změně stran tak mohli hosté bránit nadějný stav 1:0, v 56. minuty ale přišla z jejich pohledu velká komplikace. Druhou žlutou kartu totiž uviděl Olaru, a musel tak odejít předčasně pod sprchy. Mimochodem, v součtu obou výběrů to byla v tu chvíli již sedmá žlutá karta v tomto klání.

Domácím se tak naskytla více než půlhodinová početní převaha, a soustředili tak veškeré síly do útoku. Giannis Konstantelias i Magomed Ozdoev byli blízko vyrovnání, recept na vynikajícího Tarnovanua ovšem nenašli. FCSB se čím dál více soustředilo na defenzivu, což se nakonec ukázalo jako úspěšná taktika. Po triumfu 1:0 v Soluni se tak rumunský výběr posunul na čtvrtou příčku, naopak Řekové klesli na 32. místo a dál čekájí na své první vítězství.

Autor: Livesport.cz / Tom Pritchard

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Lewandowski

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele