hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ayoub El Kaabi (© Olympiacos F.C.)

Olympiakos smetl Bragu vedenou svým někdejším koučem

Fotbalisté Olympiakosu porazili ve druhém kole základní fáze Evropské ligy na stadionu Georgiose Karaiskakise Bragu jasně 3:0, čímž napravili úvodní porážku ze hřiště Lyonu. Tento výsledek navíc pro domácí znamenal už osmé vítězství na jejich trávníku v 11 zápasech proti portugalským celkům. Hostům k úspěchu nepomohl ani trenér Carlos Varvalhal, který v loňské sezoně krátce vedl právě celek z Pirea.

Úřadující šampioni Konferenční ligy začali aktivně a o úvodní gól je připravil pouze praporek pomezního, když Ayoub El Kaabi doklepl do odkryté branky přihrávku z kopačky Gelsona Martinse. Portugalci byli po většinu poločasu horším týmem a po jejich nejlepší pasáží, v níž Ricardo Horta donutil Konstantinose Tzolakise k dobrému zákroku, inkasovali. Bývalý hráč Olympiakosu Horta odevzdal míč Martinsovi, který připravil El Kaabimu dobrou pozici, jíž Maročan nepohrdl.

Olympiakos, který v prvním poločase neinkasoval už podesáté za sebou, měl po přestávce silnou pozici. Při úvodní brance měli domácí trochu štěstí a necelých 10 minut po obnovení hry vedl další odražený míč k jejich druhému gólu. Santiago Hezze po rychlém brejku přispěchal k odraženému míči, uklidil jej do sítě a zvýšil na 2:0. V této chvíli byli Portugalci na odpis a po tom, co vysoký presink donutil Matheuse k chybě, El Kaabi zaznamenal již třetí gól řeckého týmu. Když už bylo o osudu Bragy jasno, pokus o čestný gól ztroskotal na tom, že Hortův lob vyhlavičkoval z brankové čáry David Carmo, což byla poslední velká šance zápasu.

Pro Bragu, která v této sezóně v sedmi evropských zápasech neprohrála, představoval tento výsledek nepříjemné prozření. Obzvlášť velké zklamání to bylo pro jejího trenéra Carlose Carvalhala, který prožil v Řecku krušné chvíle poté, co byl v minulé sezoně po pouhých 11 zápasech odvolán z horkého křesla právě v Olympiakosu. Oba týmy mají po dvou zápasech v letošní sezoně Evropské ligy na kontě tři body, což jim v této rané fázi soutěže stačí na příčku zaručující play-off.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Lewandowski

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele