hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Edward Chilufya (© ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

Midtjylland si na neutrální srbské půdě poradil s Maccabi Tel Aviv

FC Midtjylland si ve svém historicky premiérovém utkání proti izraelskému soupeři připsal první venkovní vítězství v evropských soutěžích od listopadu 2021, když ve druhém kole Evropské ligy na bělehradském Stadionu Partizana zvítězil 2:0 nad Maccabi Tel Aviv. Jan Kuchta odehrál 60 minut a gólově se neprosadil.

Maccabi ani Midtjylland v prvním hracím kole nezvítězily a to dnes chtěly oba týmy napravit. Do zápasu vstoupilo lépe Maccabi, které hned v úvodu mohlo jít do vedení. Stav Lemkin svou ranou zevnitř pokutového území však pouze orazítkoval břevno.

Postupně se Midtjylland dostával více do hry, ale až v závěru poločasu si vytvořil skutečnou příležitost. Šest minut před přestávkou se Franculino po přihrávce Arala Simsira trefil přesně do dolního rohu a poslal svěřence Thomase Thomasberga do vedení.

Izraelské Maccabi po změně stran ihned zvýšilo intenzitu a bylo blízko vyrovnání díky šancím Nemanji Stojiče a Hishama Layouse. Gól však nepřicházel a Lazetičovy naděje, že si jeho tým přenese svou dobrou evropskou domácí formu na neutrální půdu, zůstaly nevyslyšeny.

Midtjylland nepustil domácí do výraznější šance a naopak ještě potvrdil vítězství, když Edward Chilufya v 89. minutě zvýšil na konečných 2:0. Dánové tak zaznamenali letošní první výhru v Evropské lize a mohou se těšit z povedeného vstupu do pohárové sezony.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele