hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 18:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Tottenhamu (© ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Tottenham si v historicky prvním vzájemném utkání poradil s houževnatým Ferencvárosem

Tottenham Hotspur ve druhém kole ligové fáze Evropské ligy porazil Ferencváros 2:1, a zaznamenal tak páté vítězství v řadě ve všech soutěžích. V budapešťské Groupama Aréně se celky střetly historicky poprvé a Spurs se díky cenné výhře proti houževnatému soupeři posunuli na celkové druhé místo tabulky Evropské ligy.

Tottenham se na zápas nabudil o víkendu, když suverénně porazil Manchester United 3:0. Naopak Ferencváros chtěl před svými fanoušky napravit nepovedený vstup do pohárů, jelikož v první kole prohrál s Anderlechtem 1:2. Domácí to s body mysleli vážně a hned v úvodu hrozili Barnabás Varga a Adama Traoré. První jmenovaný dokonce branku vstřelil, ale po konzultaci s videorozhodčím byl gól kvůli ofsajdu odvolán.

Zdálo se, že tento moment Tottenham probudil. Ve 23. minutě už dokonce vedl, když se Pape Matar Sarr v pokutovém území dostal k dorážce a překonal Dénese Dibusze. O 10 minut později mohl Pedro Porro náskok zdvojnásobit, ale pro jeho smůlu nastřelil pouze tyč domácí brány.

Krátce po změně stran Ferencváros málem vyrovnal, ale Guglielmo Vicario předvedl fantastický zákrok a zneškodnil střelu Matheuse Saldanhy. Přestože domácí předvedli spoustu pokusů o srovnání, jasných šancí bylo poskrovnu a do příležitostí se dostával spíše soupeř.

Jak se střetnutí blížilo ke svému vyvrcholení, začalo se více zdržovat a domácí se více a více snažili o vyrovnání. Gól však přišel ze strany Tottenhamu, když se střídající Brennan Johnson prosadil kroucenou střelou k tyči a vstřelil svůj pátý soutěžní gól v řadě. Ferencváros měl ještě trochu času na odpověď a z bezprostřední blízkosti se dokázal prosadit Varga, ale to už bohužel na bod nestačilo a Spurs si z Budapešti odvezli všechny tři body.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
Lewandowski

2:2

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

1:1

Reagovat
Breze

Werner neda gol ani keby bol sam na ihrisku

Reagovat
jk

On si fakt vždycky vybere to úplně nejdementnější řešeí ever. Ta frustrace na něm jde hrozně vidět, docela bych mu přál ať mu tam něco spadne.

Reagovat
Amon

Reagovat
Amon

Vyhralo sa a to je najdolezitejsie. Zapas taky meh, ale vzhladom na rotaciu asi fajn. Moore velmi dobre. Lankshear dolezite minuty, i ked to nebolo ono.

Reagovat
jk

Na Moorovi je vidět, že to fotbalové myšlení má úplně jinde. Z něj může být fakt skvělý hráč, kterého bude hrozně zábavné sledovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele