hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Momentka ze zápasu Twente - Fenerbahçe. (© Vincent Jannink / AFP)

Fenerbahce si z Nizozemska odváží bod, remízu proti Twente zařídil Tadić

Fenerbahce v druhém kole Evropské ligy remizovalo na hřišti Twente 1:1. Největší zásluhu na remíze měl Dušan Tadić, který proti svému bývalému klubu vstřelil vyrovnávající branku, a zařídil tak dělbu bodů. Pro Twente znamená remíza prodloužení série čekání na domácí výhru v evropských soutěžích na šest zápasů.

Poté, co tým Josepha Oostinga získal v úvodním utkání na hřišti Manchesteru United působivý bod, vlétl do zápasu s Fenerbahce jako uragán. Dvě brzké snahy Michela Vlapa však zmařil Dominik Livaković. Krátce před uplynutím půlhodiny hry se Twente dočkalo branky, když ve 29. minutě Youri Regeer chytře hlavičkoval po centru Vlapa. S blížícím se závěrem poločasu byli domácí blízko zdvojnásobení svého náskoku, ale Regeerovu prudkou ránu opět zlikvidoval Livaković.

Na začátku druhého poločasu se situace vyvíjela podobně jako v první půli, kdy Fenerbahce opět zachraňoval Livaković, který vychytal přízemní střelu Mitchella van Bergena. José Mourinho zoufale potřeboval zvrátit zápas ve svůj prospěch, a tak necelých 30 minut před koncem poslal na hřiště Edina Džeka a Allana Saint-Maximina. Ale bylo to stále Twente, kdo nadále působil nebezpečněji, když Sam Lammers těsně přestřelil vzdálenější tyč.

Domácí museli litovat svého neproměňování, protože Žlutí kanárci v 71. minutě zásluhou Dušana Tadiće vyrovnali. Oostingovi svěřenci si tak připsali druhou remízu v Evropské lize za sebou, zatímco Fenerbahce získalo z úvodních dvou zápasů čtyři body.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
Lewandowski

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele