Zubimendi zastoupil Rodriho a trefil výhru Španělska. Umí dělat správná rozhodnutí, chválil De la Fuente

Dnes, 11:02
Aktuality
Martín Zubimendi rozhodl o vítězství Španělska. (© JOSE JORDAN / AFP)

Záložník Martín Zubimendi zaskočil ideálně za zraněnou hvězdu Rodriho a jediným gólem zápasu v Murcii rozhodl o vítězství Španělů nad Dány v Lize národů. Úřadující mistři Evropy, kterým právě Rodri v červenci výrazně pomohl v Berlíně ke zlatu, se v sobotu poprvé od šampionátu představili doma a záložník San Sebastianu prvním reprezentačním gólem zařídil vítězství 1:0. Španělé se dostali před Dány do čela skupiny A4.

"V prvním poločase jsme nehráli nijak dobře. Nechali jsme vzadu hodně volného prostoru, který mohli využít a ublížit nám. Ale ve druhé půli jsme to napravili a odvedli skvělou práci," řekl hrdina večera Zubimendi, jenž skóroval v 79. minutě z voleje. Místo Rodriho dostal důvěru poté, co si záložník Manchesteru City na konci září vážně poranil koleno a přijde o celou sezonu.

Španělům chybělo ve třetím kole Ligy národů sedm hráčů ze základní sestavy, která v červencovém finále Eura zdolala Anglii 2:1 a vybojovala pro svou zemi čtvrtý titul. Postrádali třeba i Daniho Olma, Nica Williamse či Daniho Carvajala. Chválu si pětadvacetiletý Zubimendi vysloužil i od trenéra Luise de la Fuenteho.

"Hrál rozvážně, umí dělat správná rozhodnutí. Jeho výkon rostl, stejně jako celého týmu, a ve druhém poločase už jsme všichni předváděli to, čeho jsme schopní," pochvaloval si kouč.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Španělsko
3
2
1
0
5 : 1
7
2
Dánsko
3
2
0
1
4 : 1
6
3
Srbsko
3
1
1
1
2 : 2
4
4
Švýcarsko
3
0
0
3
1 : 8
0

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
herbage

Například odmítnout Liverpool

Reagovat
Remt

Reagovat
Cracker10

Coz je samozrejme z jeho pohledu velka chyba.

Reagovat
BenB

Není

Reagovat
Miguel19

Nebo Arsenal.

Reagovat
herbage

Je třeba to brát v kontextu. V případě Arsenalu se obával, že z důvodu vysoké konkurence by nebyl stabilním hráčem základní sestavy. V případě Liverpoolu měl v základu defacto předplacené místo, nicméně dobře rozpoznal, že dobré časy skončily a je třeba vyčkat na lepší nabídky

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Mateo16

Snad to cez zimný prestupak vydrzi a v lete do RM

Reagovat
unk

Ja si vzdy pri tomto type hracov spomeniem na Illaramendiho

Reagovat
doocetung

a co teprv Granero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele