Zraněného Guirassyho prohlédne specialista, přestup do Dortmundu zůstává prioritou

12.07., 10:48
Aktuality
Serhou Guirassy (© AFP)

Serhou Guirassy měl namířeno ze Stuttgartu do Dortmundu a tento týden se vyskytly komplikace. Africký útočník neprošel zdravotní prohlídkou, ta odhalila zraněný postranní kolenní vaz a očekávaný transfer se tak minimálně prozatím nekoná. Podpis smlouvy i tak zůstává prioritou pro všechny strany.

Guirassy po skvělé klubové sezoně odcestoval na reprezentační sraz, Guinea sehrála další dva duely kvalifikace o postup na MS 2026 a v tom s Mosambikem útočník utrpěl zranění. Problém byl odhalen až během středy.

"Nevěděli jsme o tom. A zřejmě to nezaregistroval ani on sám, když se mu to stalo," řekl generální ředitel vestfálského klubu Hans-Joachim Watzke.

Borussia v tuto chvíli čeká na další výsledky podrobného vyšetření a s prvními spekulacemi již přišla německá média. Guirassy by podle nich měl chybět minimálně čtyři týdny, v takovém případě by přišel minimálně o většinu z letní přípravy.

"Pokud se jedná o problém s kolenem, tak potřebujete znát názor specialisty, jakýkoli jiný krok by představoval nedbalost. Už jsme o tom kolektivně jednali a znovu ho prohlédne specialista. V tuto chvíli si všichni přejeme realizaci přestupu, z pochopitelných důvodů ale chceme znát odborný názor," dodal.

28letý fotbalista byl jednou z největších hvězd loňského ročníku 1. Bundesligy, v 28 duelech nasázel stejný počet branek a vysloužil si pozornost několika zajímavých klubů. Vše ještě znásobil fakt, že jeho výstupní klauzule byla nastavena jen na 17,5 milionu eur.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.sky.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Podle mě tým tak akorát pro něj, kdyby šel někam do MU, AC nebo jiných týmu tak by za mě pohořel. A v BVB horší než Hujer (Haller) nebude.

Reagovat
milan78

Reagovat
Vinci

Nj po čtyřicítce už ty kolena nejsou nikdy ideální

Reagovat
Noustress

4 klúčový hráči out za, na dnešné pomery, smiešne ceny, tento rok druhá polovica tabulky a do troch rokov vykúpanie v 2. BL

Reagovat
Mass

Za tu cenu se dá čekat, že zboží bude už nějak jeté.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele